1.6 Ykköspesis: Loimaa – Alajärvi | Nousujohteinen Alajärvi selvästi parempi

1.6.2022. Klo. 18:00

Alajärvi

Panos
2/5

Sarjan vähiten otteluita pelannut Loimaan Palloilijat kohtaa tänään Alajärven Ankkurit kotikentällään klo 18:00. Tasaisen paksua kotipeliä pelaava Loimaa on kahden kotiottelunsa jälkeen voittamaton Loimaan pesäpallostadionilla. Kotietu on Loimaalla kuitenkin minimaalinen ja keskimäärin 150 ihmisen edessä pelaava Loimaa on vain kohdannut helpot vastustajat kotona, joka luo kuvitteellisen kotiedun. Kahdella kotiutuskilpatappiolla kautensa aloittanut Alajärvi on hyvässä nosteessa, kun peli on alkanut rullata odotetulla tavalla.

Loimaa voittanut pelit, jotka on pitänytkin voittaa

Loimaa luo ottelua kohden vain 11,8 3-tilannetta. Luku itsellään ei ole katastrofaalinen, mutta kun se yhdistetään joukkueen ehdottoman tähden Tommi Angerviston ja kakkoskotiuttajan Tommi Malisen todella heikkoon kotiutustehokkuuteen, tulee tilanteita aivan liian vähän. Yhteensä 25 prosenttisesti kotiuttanut kaksikko on Loimaan sisäpelin suurin ongelma. Ykkös- ja kakkostilanteita tulee kohtalaisesti, mutta tilanteiden rakennus sakkaa lähes yhtä pahasti kuin kotiutus. Samu Kyhyräinen ja Nooa Hoikka – päävastuulliset kolmosvaihtajat – ovat myös suorittaneet reilusti alle 50 prosentin. 

Ulkopelillisesti Loimaa on hankala analysoida. Simon Kiriä ja APV:ta vastaan Loimaa piti ulkokenttänsä lukossa. Haminaa ja Puijon Pesistä vastaan joukkue oli kuitenkin täysissä vaikeuksissa. Joukkueen sisällä on myös nähtävissä hermostuneisuutta, kun vastustajan peli rullaa ja oma ei. Loimaan ulkopelissä jokainen virhe lisää seuraavan todennäköisyyttä ja tässä tämän päivän vastustaja on ongelma.

Summa summarum, Loimaa on voittanut ne pelit, jotka heidän on täytynyt voittaa säilyttääkseen keskikastin status. Jännityselementillä on pienempi vaikutus, Loimaa on voinut uskoa olevansa parempi joukkue ja pystyvänsä ottamaan ohjat omalla sisävuorolla. Parempia joukkueita vastaan Loimaan rauhallisuus on kadonnut ja ulkopelissä virheet ruokkivat toinen toistaan. Sisäpelissä kentälle meno sujuu, mutta tilanteiden rakentajat ja purkajat ovat vähissä. 

MR GREEN 100€ ilmaisveto ilman kierrätysvaatimustaLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Mr Green on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006

Nousujohteinen Alajärvi

Vain yhden heikon pelin tällä kaudella pelanneet Alajärven Ankkurit, ovat osoittaneet APV:lle hävityn pelin jälkeen muutoksen mentaliteetissa. Löysä läpsyttely on kadonnut ja jokainen pelaaja tekee töitä aina kopinnostotilanteissa asti. Alajärven Vahvuus on monipuolisuus, joka rooliin löytyy yksi täsmäase ja useampi tukimies. Lähes 80 prosenttisesti kentälle menevää Elmeri Koivusalmea saattelee usein Nestori Yli-Sissala, jonka kakkos- ja kolmosvaihdot ovat molemmat yli 70% onnistuneita. Kotiutustilanteissa niin Antti Toivola, kun Juho Ihamäkikin molemmat suorittavat yli 50 prosentin tehokkuudella. Lauri Ihamäki puolestaan on ollut heikko kotiutuksissa, vaikka tilanteita on vain 8, lyötyjä on 0. 

Ulkopelissä Ankkureilla on yksi heikkous selkeä heikkous, mistä ei ole ollut kuitenkaan harmia tähän asti. Joukkueen Lukkarin Toivolan heittokäsi ei enää riitä poimimaan kärpäsiä takapesiltä. Hyvän peliälyn omaava lukkari ei pääse hallitsemaan ulkopelin tempoa haluamallaan tavalla tästä johtuen. Loimaan kärki pyrkii varmasti hyödyntämään tätä pidemmällä kärkkymismatkalla.

Ulkopelissä Ankkurit ovat yleisesti ottaneet harppauksia eteenpäin, eikä helppoja tilanteita anneta vastustajalle. Kolmetoista on suurin annettu kolmostilanne kokoelma tällä kaudella ja sen lunastivat sekä Oulu, että Alavus kauden alussa. Tämän jälkeen Ankkurit ovat lukottaneet ulkopelinsä. Mikäli tilanteita ei synny vastustajalle, ei tule pistemenetyksiä. Pienet saattavat tuottaa ongelmia, mutta linjapeli on joukkueella laadukas, kuin myös koppariosasto. 

Oletettujen tilanteiden määrä puoltaa vieraita

Kolmostilanteiden määrällä on vahva korrelaatio tehtyjen juoksujen kanssa. Lähes poikkeuksetta eniten tilanteita rakentanut joukkue, on parempi sisäpelillisesti. Tietysti kotiutusvoimalla on iso merkitys, mutta tässä ottelussa on helppo luottaa enemmän vieraiden kotiutusvoimaan. 

Ankkureilta voi odottaa tänään yli viittätoista kolmostilannetta, siinä missä Loimaa jäänee kymmenen rajapintaan. Nousujohteinen Alajärvi monipuolisen lyöjäarsenaalin kanssa kelpaa lapulle mieluusti. 

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Tusk Casino tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!