7.7. WTA Wimbledon: Ons Jabeur – Tatjana Maria | Saksalaiskonkarin turnausmatka päättyy välieriin

7.7.2022 klo 15:00

Jabeur -5.5 peliä

Panos
2/5

Naisten Wimbledonin välierissä päästään torstaina seuraamaan ennakkoon hyvin mielenkiintoista kohtaamista, kun sensaatiomaisen turnauksen pelannut Tatjana Maria lähtee haastamaan Ons Jabeuria.

Yltääkö Maria jälleen yllätysvoittoon, vai onko Jabeurin laatu liikaa?

Jabeur on pelannut loistavasti

Ons Jabeur oli junioritasolla yksi maailman parhaista pelaajista, mutta aikuisten sarjoissa tunisialaispelaajan nousua huipulle saatiin odottaa varsin pitkään. Parin viime vuoden aikana Jabeur on hilannut itseään tasaisen varmasti kohti maailman kärkeä, ja viime vuonna Birminghamissa napatun ensimmäisen WTA-tason turnausvoiton jälkeen 27-vuotiaan Jabeurin meno on ollut kovaa.

Kuluvan kauden aikana Jabeur on voittanut kaksi turnausta, joista viimeisin pelattiin juuri ennen Wimbledonia Berliinissä. Jabeur pelasi Saksassa todella laadukasta tennistä, kaataen voittokulkunsa aikana muun muassa Cori Gauffin ja Belinda Bencicin, eikä tahti ole hidastunut Wimbledonissa.

Jabeur on noussut vahvojen otteidensa ansiosta turnauksen voittajasuosikiksi, ja ennen viime kierrosta tunisialaispelaaja ei ollut hävinnyt koko turnauksessa edes yhtä erää. Puolivälierässä Marie Bouzkovaa vastaan erätappio nähtiin, kun Bouzkovalta mitään pois ottamatta Jabeur sai hieman hitaan lähdön matsiin, mutta toisessa ja kolmannessa erässä tekemisen meininki oli toinen.

Jabeur nuiji Bouzkovan kumoon 6-1 lukemin niin toisessa kuin kolmannessa erässä, eikä tsekkipelaaja kyennyt haastamaan todella vahvasti ja monipuolisesti lyönyttä tunisialaista millään tavalla.

Juuri monipuolisuus on ollut Jabeurin suurin vahvuus jo pitkään, ja kun myös syöttö on parantunut kausi kaudelta, ei nousu maailmanlistan kakkossijalle ole yllätys.

Tunisialaisen syötönpitoprosentti on ollut kolmen viime kauden ajan keskiarvolta yli 71.8%, kun se aiemmin oli järjestään alle 65%. Myös palautuspelaamisessa on tapahtunut parannusta, ja Jabeurin Dominance Ratio* (DR) onkin ollut kolmen viime kauden ajan yli 1.12, joka on todella hieno lukema.

Dominance Ratio tarkoittaa seuraavaa: (% voitetuista pisteistä vastustajan syötöllä / % hävityistä pisteistä omalla syötöllä)

MR GREEN 100€ ilmaisveto ilman kierrätysvaatimustaLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Mr Green on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006

Maria pelaa elämänsä turnausta

Tatjana Marian tuhkimotarina jatkui jälleen tiistaina, kun kokenut saksalainen kaatoi maannaisensa Jule Niemeierin jännittävässä kolme erää kestäneessä kamppailussa.

Pirteästi viime aikoina esiintynyt Niemeier pelasi avauserässä todella laadukkaasti antamatta Marialle yhtään murtopalloa, ja 22-vuotias saksalaispeluri vaikutti liitelevän helppoon voittoon, kun hän mursi heti toisen erän alkajaisiksi Marian syötön. 35-vuotias Maria käänsi kuitenkin tämän jälkeen kurssinsa, voittaen seuraavat neljä peliä loistavalla pelaamisella.

Maria nappasi toisen erän lopulta nimiinsä tylyin 6-2 lukemin, mutta kolmannessa erässä kokenut saksalainen löysi taas itsensä takaa-ajoasemasta, kun Niemeier löi itsensä 4-2 johtoon.

Maria onnistui kuitenkin jälleen nostamaan tasoaan tiukassa paikassa, ja kuudesta seuraavasta pelistä peräti viisi merkattiin kokeneen saksalaisen nimiin. Näin ollen Maria nappasi jo neljännen kerran turnauksessa voiton kolmannen erän kautta, ja maailmanlistalla parhaimmillaan 46. sijalla olleen pelurin tuhkimotarina sai vielä jatkoa ainakin yhden ottelun verran.

Tavallisesta poikkeavan ja sliceihin perustuvan pelityylinsä ansiosta Maria on kyennyt uransa aikana nappamaan yksittäisiä yllätysvoittoja maailman kärkinaisista, mutta tämän ja viime viikon kaltaista voittokulkua kokeneelta saksalaiselta ei olla nähty sitten vuoden 2018, kun Maria juhli turnausvoittoa Mallorcan nurmiturnauksessa.

Jabeuriin slicet eivät pure

Jabeur ja Maria ovat hyviä ystäviä keskenään, ja kaksikko on myös pelityylien osalta hyvin lähellä toisiaan. Molemmat pelaajat tykkäävät lyödä hieman epäortodoksimaisesti, joskin Jabeurin lyöntivalikoima on selvästi laajempi, kuin Marialla.

Saksalaispelaajan pelityyli perustuu erityisesti nurmella käytännössä pelkkiin sliceihin ja verkollenousuihin, eikä hän kykene (eikä edes halua) lyömään puhtaita läpilyöntejä kuten Jabeur.

Teknisesti taitavaan Jabeuriin ylitsevuotava slicettely ei kuitenkaan tule puremaan samaan tapaan kuin Niemeieriin, Maria Sakkariin saati sitten Jelena Ostapenkoon, joiden pelityylit perustuvat aggressiiviseen voittolyöntien hakemiseen.

Jabeur on selvästi yläpuolella mainittua kolmikkoa monipuolisempi pelaaja, ja hän kykenee rakentamaan pisteitä myös Marian sliceja vastaan, eikä hän hätäile voimakaskierteisten lyöntien edessä.

Kaiken kaikkian Jabeur on jokaisella mittarilla mitattuna Mariaa selkeästi parempi pelaaja, ja ikävä kyllä tunisialaistähti tulee päättämään hyvän ystävänsä voittokulun välieriin selkein lukemin.

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Tusk Casino tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!