22.5. Rainbow Six: Siege – Charlotte Major: DarkZero – Astralis | Nuori Astralis vahvoilla finaalissa

22.05.2022 Klo. 21:00

Astralis voittaa

Panos
2.5/5

Yhdysvaltain Charlottessa pelattavan Rainbow Six: Siegen Major-turnaus on edennyt finaalipäivään asti. Sunnuntaina pelattavassa Grand Finalissa kohtaavat amerikkalaisjoukkueet, kun upeasti kevään aikana pelannut Astralis saa vastaan turnauksen yllättäjäjoukkue DarkZeron.

Astralis on pelannut loistavasti

Astraliksen osalta kuluva vuosi on käynnistynyt erinomaisesti, eikä yksikään muu joukkue maailmassa ole onnistunut löytämään metaa siinä määrin kuin Astralis. Joukkue on hävinnyt vuoden aikana vain kolme karttaa, ja nuori rosteri on jatkanut Charlotte Majoreilla sitä ilotulitusta, mihin se NAL:ssa jäi.

Charlotten lohkovaiheen läpi Astralis matkasi tyylikkäällä 5/1 -voitto/tappio -rekordilla, joka oikeutti D-lohkon ykkössijaan. Playoffien ensimmäisellä kierroksella Astralis kohtasi pirteästi lohkovaiheessa pelanneen XSET:in, joka onnistui ryöstämään Astraliksen karttavalintana pelatun Borderin nimiinsä. 

Tämän jälkeen Astralis otti kuitenkin Roman ”Forrest” Breauxin johdolla homman haltuunsa Oregonissa, vaikka XSET saikin omaan karttavalintaansa erinomaisen alun. Deciderina pelattu Skyscraper oli Astraliksen täydellistä näytöstä, eikä XSET:illä ollut Astraliksen erikoiskartassa mitään jakoja.

Astraliksen ja Forrestin dominanssi jatkui myös lauantain välierässä, kun joukkue kaatoi erittäin vahvasti turnauksessa esiintyneen Oxygenin suoraan kahdessa kartassa.

Oxygen ei kyennyt millään tavalla vastaamaan Astraliksen todella tulivoimaiseen ja jopa yltiöpäisen aggressiiviseen pelaamiseen, josta hyvä osoitus oli se, että Oxygen voitti koko ottelun aikana vain neljä kierrosta. Vaikka Astraliksen pelitapaa on kritisoitu ajottain liian kaoottiseksi, on vauhdin takana kuitenkin järkeä. Kun Astraliksen pelaamista katsoo tarkemmin, on pelitapa loppujen lopuksi hyvin organisoitua ja pelaajat ovat todella hyvin sijoittuneina kartalle läpi kierroksien.

Erityiskehut Astraliksen rosterista ansaitsee jo aiemmin mainittu Forrest, joka on noussut kuluvan vuoden aikana kenties maailman parhaaksi frägääväksi support-pelaajaksi.  Charlotten playoffeissa Forrest on tilastoinut viiteen karttaan peräti 52 tappoa, ja vaikka David ”Iconic” Ifidon kerää yleensä suurimmat otsikot Astraliksen riveissä, on Forrest ollut joukkueen ykköstähti tässä turnauksessa.

MR GREEN 100€ ilmaisveto ilman kierrätysvaatimustaLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Mr Green on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006

DarkZero yllättänyt monet

DarkZero selvitti hieman yllättäen tiensä jatkoon kivikovasta C-lohkosta. C-lohko oli nimetty ennen turnausta niin sanotuksi kuolemanlohkoksi, sillä DZ:n lisäksi siinä pelasivat G2, w7m ja Heroic. DZ oli ennakoitu monien papereissa lohkon hännille, mutta toisin kävi. DZ hävisi lohkovaiheessa vain yhden ottelun (avausottelu w7m vastaan 6-8) ja taisteli tiensä jatkoon peräti viiden voiton kera.

Toki on syytä mainita, ettei DZ ollut ennakkoon mikään turnauksen täysi heittopussijoukkue, vaikka sitä oman lohkonsa hännille povailtiinkin. Ennakkoasetelma johtui lohkon todella kovista muista joukkueista, eikö DZ:llä ennakoitu olevan saumoja Heroicia saati sitten G2:ta vastaan.

Joukkue onnistui kuitenkin pitämään alkuhetkistä asti kiinni pääprinsiipeistään ja pelaamaan sille tyypillistä todella kurinalaista Siegeä, joka on kantanut hedelmää myös playoffeissa. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella DZ kohtasi ennakkoon selvästi heikomman Team Onen, joka kaatui jenkkiorganisaation käsittelyssä 2-1 lukemin.

Aivan helpolla voitto ei siis tullut, mutta mitään jymyesitystä DZ:ltä ei vaadittu, sillä heikohkon Team Onen paukut loppuivat avauskartan jälkeen.

Välierissä vastus kuitenkin koveni melkoisesti, kun vastaan asettui turnauksen ykkössuosikkeihin kuulunut Team Liquid. Ottelu käynnistyi odotetulla tavalla kun Liquid marssi avauskartassa selvään 7-1 voittoon, mutta toisessa kartassa meno muuttui täysin.

Liquidin pelaaminen Chaletissa oli huolimatonta, ja DZ sai pinnattua vastustajia lukemattomia kertoja alivoimatilanteisiin. Sama meno jatkui myös Oregonissa, sillä vaikka DZ ei mitenkään erityisen hyvin pelannutkaan, joutui Liquid todella monta kertaa 1v2 ja 2v3 tilanteisiin, joista ei hengissä ole paluuta Tier 1 -joukkueita vastaan.

DZ:n riveistä erityismaininnan ansaitsee Roberto ”Panbazou” Feliciano, joka laittoi välierässä Pamba Bartyn pyörimään. Pambazou pudotti kolmen kartan aikana peräti 33 päätä ja hän oli joukkueensa ylivoimaisesti paras pelaaja 1,36 ratingillaan. Vertailukohdaksi kelpaa joukkueen toiseksi korkeimman ratingin saanut legendaarinen Troy ”Canadian” Jaroslawski, jonka rating oli vaivainen 1,00.

Astralis selvä suosikki

Astralis lähtee sunnuntain finaaliin kertoimien valossa todella selkeänä suosikkina, eikä syyttä. Astralis on pelannut läpi Majoreiden sekä NAL:in todella laadukasta Siegeä, ja se on DZ:tä edellä monella eri osa-alueella. Esimerkiksi tulivoiman osalta Astralis on DarkZeroa merkittävästi parempi ja myös karttavalikoima on nuorella rosterilla laajempi.

Molemmat joukkueet tulevat poistamaan omat permabänninsä Skyscraperin ja Club Housen, joten yllätyksiä karttojen suhteen ei tulla näkemään. Ainoa kartta jossa DZ on hieman Astralista edellä on Chalet, mutta muissa kartoissa Astralis on selkeästi parempi.

Vaikka DZ on selvästi Astralista kokeneempi joukkue, on vaikea nähdä, miten kokeneilla pelimiehillä riittäisi turnausvoittoon asti hurmioksessa pelaavaa Astralista vastaan.

Astralis on joukkueista selvästi kokonaisvaltaisempi, eikä DZ:n perinteiseen Siegeen nojaava ja jopa tylsähkö pelitapa tule aiheuttamaan Astralikselle ylitsepääsemättömiä ongelmia. Lapulle napataankin Astraliksen voittoa ottelusta maistuvalla kertoimella.

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Tusk Casino tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!