League of Legendsin Worldsien loppuhuipennus lähestyy, kun lauantaina ensimmäisenä joukkueena paikkansa finaaliin lunasti odotetusti DWG KIA. Sunnuntain toisessa välierässä haetaan finaalivastustajaa vakuuttavalla korealaisnipulle, kun iltapäivästä kohtaavat Edward Gaming ja Gen.G. Tarjolla on siis LCK:n sisäinen taisto tai LCK vs LPL, kun aasialaisjoukkueet dominoivat tämän vuoden pudotuspelit. Ottelu alkaa 14:00 ja se on tuttuun tyyliin paras viidestä (BO5), kun kolme voittoa riittää lunastamaan finaalipaikan.
EDG tiukoilla avauskierroksella
Edward Gaming ei päässyt helpolla pudotuspelien avauskierroksella, kun joukkue kaatoi RNG:n vasta viidennessä pelissä, kun hetken näytti, että joukkueen turnaus katkeaa ensimmäisessä pudotuspelissä. Joukkueen suurimmat haasteet olivat early- ja mid-game rotateissa, kun tuttu vastustaja osasi lukea Jiejien ja Flandren liikkeet kiitettävästi ja 2/5 peliä tämä tuotti voiton arvoisen tuloksen. Molemmat joukkueet olivat vahvoja johdosta pelaajia, kun kaikki pelit menivät 15 minuutin kohdalla johtaneelle joukkueelle. EDG on ollut yksi ”passiivisimpia” LPL:n joukkueita turnauksessa ja juuri tästä syystä se oli kenties tavallista enemmän vaikeuksissa RNG:n kanssa, kun LPL:n aggressiivisessä pelityylissä yllätyksiä tulee huomattavasti enemmän alkupelien osalta ja tästä syystä myös LPL:n sisällä W-L suhteissa ei nähdä vastaavaa dominointia kuin esim. LCK:ssa.
Gen.G selvisi helpolla
Gen.G jätti kysymysmerkkejä lohkovaiheen suorittamisen osalta, kun se pääsi jatkoon tie-breakereiden kautta, kun koko lohko pelasi tasan 3-3. Ensimmäinen pudotuspelikierros ei tuonut varsinaisesti helpotusta joukkueen suorituskyvyn osalta, kun Cloud9 oli heikko vastus joukkueelle ja Gen.G käänsi 2/3 peliä aivan liian helposti voitokseen, vaikka C9 oli hetkellisesti merkittävässä johdossa, josta ammattilaistasolla ei kuuluisi hävitä. Pelien aikana välittyi jopa kotisohvalle asti tunnelma, että johdosta huolimatta C9 oli kaikissa peleissä häviävä osapuoli, kun joukkueen pelaaminen oli tikittävä aikapommi. Gen.G:n parhaimmistoa ottelussa oli jungleri Clid, kun hänen pelaamisensa pelasti joukkueen moenta tilanteesta. Varsinkin mid-laneri Bdd tarvitsi tämän avun, kun hän on muiden välieräjoukkuiden mid-lane pelaajiin verrattuna heikoin lenkki. Toiveet ovatkin Rulerin suunnassa, kun hän on haastamassa Ghostia ja kumppaneita turnauksen parhaan ADC:n tittelistä.
Top4:ään ei ole edennyt heikkoja lenkkejä, kun kaikki neljä aasialaisjoukkuetta ovat kovatasoisia. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin myönnettävä, että lauantain DWG-T1 oli eräänlainen henkinen finaali, kun välierät laittoivat valitettavasti toiseen pariin tähän mennessä kaksi turnauksen parasta joukkuetta. Sunnuntain kamppailussa onkin helpoitettu reitti finaaliin, kun molemmat joukkueista olisivat todennäköisesti tippuneet T1:n käsittelyssä. Pitkässä BO5-sarjassa puolet ja draftijärjestys vaihtuvat useampaan otteeseen, kun jokaisella joukkueella on parhaat draftinsa, joiden toiminta perustuu tiettyyn puolen valintaan kartalla. Pelaajien välisessä vertailussa EDG:llä on etu mid-lanella, kun Bdd ei pärjää Scoutille midissä. Viper ja Ruler taas ovat tasapäiset vastukset bot-lanella ADC:n roolissa. Suurin huomio kiinnittyykin Clidiin ja miten hän vastaa Jiejien pelaamiseen, kun tämä kaksikko määrää kumpi saa etulyönnin top- ja mid-lanella alkupeleissä. Gen.G on ollut tähän menessä todella aggressiivinen joukkue, ja se komeileekin top3:ssa tappojen määrissä,. Gen.G:n paras sauma on iskeä Flandren kautta, kun EDG:n top-laneri on tähän mennessä turnausta koskenut vasta kahteen sankariin. Pelkkä Graves + Jayce combo ei riitä ilman muiden pelaajien erinomaista suoriutumista tai bannien uhraamista hänelle vahvan lanen varmistamiseksi.
EDG askeleen edellä
Pelivalinnassa lähdetään kiinalaisjoukkueen mukaan, kun EDG on mukauttanut pelityylinsä paremmin muiden sarjojen edustajia vastaan Worldseissa. RNG ei pelannut huonosti, mutta suurin osa haasteesta tuli, että kyseessä oli todella tuttu sarjavastustaja. LPL:n kärki on todella tasainen vuodesta toiseen sarjan sisäisissä peleissä. 3-0 suuntaan tai toiseen olisi ollut suuri yllätys. Viper ja Scout ovat heti ShowMakerin ja Ghostin jälkeen pelottavin kaksikko turnauksessa. EDG:n vähätappoisuus voi nousta haasteeksi Gen.G:lle, jos Clid ei onnistu hakemaan Lee Sinillä tai vastaavalla hyvällä lvl3 gankerilla spellejä tai tappoa, koska varsinkin Viper on hyvä farmaamaan passiivisesti skaalautuvilla mid-heroilla, kuten Ryzella. Varsinkin alkupelien osalta EDG ei ole yhtä armollinen kuin C9 oli, kun EDG ei häviä otteluita vastaavista alkupelin johdoista, joita Gen.G lahjoitti C9:lle. Koko ottelun tasoitus -1,5 -linjalla tarkoittaa, että EDG voi hävitä yksittäisen pelin, jotta veto osuu vielä.