Vuoden yksi odotetuimmista tapahtumista elektronisen urheilun osalta alkaa tällä viikolla, kun League of Legendsin puolella on aika käynnistää pelin MM-kisojen ensimmäinen vaihe. Turnaus aloitetaan perinteisesti Play-In vaiheella, jossa on tarjolla vielä neljä paikkaa varsinaiseen pääturnaukseen. Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon kolmesta eri korista, ja edustajia löytyy isompien regionien heikommista joukkueista sekä alueilta, joista ei saa suoraa paikkaa Worldseihin edes olemalla paras sarjassaan. Ottelut alkavat yöllä Suomen aikaa. Aikataulun viimeisessä ottelusta aikaisin aamusta Suomen aikaa kohtaavat Play-In vaiheen kaksi suurinta suosikkia LCK:n edustaja DRX ja LPL:n edustaja Royal Never Give Up (RNG).
DRX soololinjojen varassa
DRX käänsi todennäköisyydet ja selvitti tiensä Play-In vaiheeseen, kun se lunasti paikkansa viimeisessä mahdollisessa paikassa Regional Finalseissa. Joukkueen voitto KT:sta oli odotettu, mutta pirteästi kesällä esiintyneen LSB:n kaataminen oli suurteko joukkueelta, kun sen jungleri ja mid-laneri ovat olleet miehet paikallaan ratkaisun hetkillä. Zeka on ylisuorittanut omassa roolissaan. Jungleosasto sen sijaan nähtiin LSB:tä vastaan kovaa peliä, kun runkosarjassa varsin vähän pelannut Juhan nostettiin ratkaisijan paikalle, kun hän sai pelata LSB:tä vastaan 4/5 peliä. Vastaavat suoritukset kaivataan myös avauspäivänä, kun DRX on auttamatta jäljessä kokonaisuutena. Tähän vaiheeseen selviäminen oli voitto joukkueelle, mutta lohkosta B löytyy yksi vielä kovempi joukkue ja se on RNG.
RNG:lle kelpaa vain voitto
RNG muodostaa tasaisen rintaman LPL:n kärkinelikon kanssa, kun TES, JDG ja EDG ovat kaikki todella kovia joukkueita, kun LPL:n taso on todella kova tänä vuonna. Yleensä Koreaa hehkutetaan tasonsa puolesta, mutta tänä vuonna alueiden kesken selkeä etu on LPL:n puolella. Aggressiivinen RNG on pelannut hyvin pelinsä Wein kautta, kun hänen sankarivalikoimansa koostuu suurella painolla vahvoista 1v1-sankareista ja alkupelin gankkereista. Varsinkin xiaohun mid-lane vastustajat saavat olla varuillaan, kun Wei keskittää resurssinsa mid- ja bot-lanelle, kun hänen carry-pelaajansa ovat molemmat erittäin hyviä johtoaseman hyödyntäjiä. GALA oli koko LPL:n runkosarjan paras pelaaja tilastojen valossa, kun hän nokitti jopa muiden kärkijoukkueiden vastineet numeroiden valossa.
RNG on laitettu syystä suosikiksi, mutta tappojen tasoitus on jäänyt suhteessa voiton kertoimeen varsin matalaksi ja lapulle otetaankin RNG:n tappojen tasoitusta. RNG:n pelityylissä tappojen erotus voi kasvaa nopeallakin temmolla ja DRX on pakotettu tappelemaan jossain kohtaa, vaikka Korean edustajalle kelpaisi myös vähätappoinen LCK-tyylinen peli. RNG:n rutiinitaso on näiden kahden merkittävin ero, kun DRX:ltä vaaditaan ylisuoritus voittoon ja RNG:ltä taas alisuoritus. Nämä kaksi taistelevat lohkon voitosta ja suorasta paikasta Worldseihin, kun lohkossa 2-4 sijoille jääneet joutuvat jatkamaan taistoa jäljellä olevasta kahdesta paikasta. Tässä mielessä kärkinimien välisessä voitossa on todella suuret panokset.