League of Legendsin Worldsien pudotuspelit avattiin JDG:n ja Roguen toimesta. Yllätyksiltä vältyttiin, kun LPL:n ykkösseedi laittoi lännen viimeisen toivon suoraan 3-0 tuloksella lomille. Toisena vuoroon perjantain ja lauantain välisenä yönä pääsevät LCK:n edustaja T1 ja LPL:n edustaja Royal Never Give Up (RNG). Ottelu alkaa 00:00 ja se on paras viidestä (B05), kuten pudotuspeleissä on tapana.
T1 lohkovoittaja
T1 aloitti turnauksen työtapaturmalla, kun fnatic pääsi yllättämään joukkueen, mutta tämän jälkeen tahti on ollut murskaavaa. Lohkosta A ei löytynyt T1:lle vastusta, kun pahin vastustaja EDG:kin kaatui kahdesti ilman vaikeuksia. Korealaisjoukkueen suurimmat valtit ovat soololinjoilla ja junglessa, kun Faker näyttää paremmalle kuin pitkään aikaan. Lisäksi Zeus on venynyt hienosti Worldseissa ja osoittanut monipuolisen sankarivalikoimansa, kun hän ei pelannut lohkovaiheessa kertaakaan samaa sankaria. Tämä tuo etua draftien osalta, kun vastustaja ei voi lohduttautua poistamaan tiettyä sankaria, jota Zeus olisi käyttänyt paljon. Oner on ollut junglessa tutun suoritusvarma ja häneltä voidaan odottaa vastaa myös tosipelien alkaessa. Suurin kysymysmerkki on bot-lane, jota voidaan pitää T1:n palapelin heikompana osana. LECin ja LCS:n edustajien kanssa joukkueella ei ollut ongelmaa, mutta LPL:n joukkueiden bot-lanet ovat selkeästi pahempia ja RNG ei ole poikkeus tähän. Varsinkin Gumayusin positointi tappeluissa on kriittisessä asemassa, kun häneltä nähtiin LCK:n kesäkaudella liikaa virheitä sijoittumisen suhteen kartalla.
RNG janoaa revanssia
Jos T1 on ollut räjähtävä otteluiden alussa, niin RNG on ottanut rauhallisemmin. LPL:n edustaja on painanut kaasun pohjaan vasta 15 minuutin jälkeen. Joukkueen top-laneri Breathe on viihtynyt splittaavien offlanereiden kanssa luomassa tilaa kartalla tarvittavan ajan. Wei sekä xiaohu ovat osallistuneet aktiivisesti kaikkien linjojen tappeluihin ja RNG ottanee jälleen aktiivisen mid-lanerin, kun Akali on korkeassa prioriteetissa molempien draftilistoilla. GALA on paperilla parempi support parinsa Mingin kanssa kuin T1:n kaksikko, mutta soolorooleissa etu on T1:llä.
Molemmat joukkueet päättivät ottelunsa nopealla temmolla lohkovaiheessa, kun T1 käytti keskimäärin alle 27 minuuttia per peli (vähiten koko turnauksessa) ja myös RNG lopetti pelit keskimäärin alle 28,5 minuutissa. LPL:n joukkueeksi RNG on pelannut varsin kurinalaista peliä ja tapot ovat revenneet vain selkeissä altavastaajaotteluissa. Joukkueet tiedostavat, että top8:ssa ei ole enää mukana ilmaisia vastuksia ja yksittäisetkin lahjatapot voivat ratkaista paljon myöhemmin pelissä. Esimakua saatiin jo JDG:n ja Roguen välisessä ottelussa, kun tappoja tuli niukasti läpi ottelusarjan, kun tasaväkisesti edenneissä kartoissa kumpikaan ei halunnut antaa etua alkupelistä toiselle. RNG:n vahvuus on ollut 5v5-tilanteet ja näissä se myös ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen, kun se kaatoi T1:n finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2. T1 on laitettu jälleen kertoimissa ennakkosuosikiksi, mutta RNG pystyy haastamaan edelleen voitosta. Asetelma on käytännössä sama kuin kesällä joukkueiden kohdatessa, tai jopa aavistuksen tasaväkisempi, kun T1 on näyttänyt kuolevaisuutensa kesällä. Lapulle otetaan RNG:n tasoitusta, kun +1,5 linjalle tarjotaan pelikelpoista kerrointa. T1 on edelleen suosikki viemään ottelun, mutta viiden ottelun trilleri on jälleen lähellä.