Perjantain ja lauantain välisenä yönä koittaa yksi esports-vuoden odotetuimmista hetkistä, kun League of Legendsin MM-kisojen eli tuttavallisemmin Worldsien pääturnaus lähtee käyntiin. Turnaukseen tiensä on selvittäny 16 maailman tämän vuoden parasta joukkuetta, kun näistä on jaettu neljä neljän joukkueen lohkoa. Jokaisesta lohkosta jatkoon etenee kaksi joukkuetta turnauksen seuraavaan vaiheeseen. Taso on tälle vuodella äärimmäisen kova ja heikoimmat joukkueet löytyvät odotusarvoisesti pienempien sarjojen edustajista, jotka ovat päässeet parhaana seedinä suoraan tähän vaiheeseen. Muut vastaavat joukkueet karsiutuivat pois Play-In vaiheessa. Lohkovaiheen pelit ovat paras yhdestä (BO1), ja virheisiin ei ole varaa, kun yksi voitto voi muuttaa kaiken lohkon kohtalon kannalta. Turnauksen ottelut saavat kunnian aloittaa NA:n ja EU:n edustajat, kun Cloud9 kohtaa fnaticin.
Cloud9 mestarina Worldseihin
Cloud9 päätti pitkästä aikaa LCS:n kauden voittoon, kun joukkue voitti LCS:n Championshipin. Finaalissa se kaatoi tyylipuhaasti 100T:n suoraan kolmessa kartassa, kun Jensen otti jälleen omansa pienen tauon jälkeen. Hänen pelaamisensa oli suuressa roolissa C9:n menestystä, kun hänen tasaisuutensa ja monipuolisuutensa ovat vahvoja valttikortteja myös MM-kisoissa. Jenseniltä ei tule välttämättä highlight-materiaalia yhtä paljon kuin muilta mid-lanereilta, mutta hän ei petä tarpeen vaatiessa. Se nähtiin myös LCS:n pudotuspeleissä. Zvenin muuntautuminen supportiksi otti aikansa, mutta kesän jälkeen katsottuna C9:n bot-lane on parempi kokonaisuus kuin Zvenin ollessa ADC-pelaaja. Berserker oli vahva Zerillä, mutta tätä sankaria ei nähty paljoa Play-In vaiheessa. Voikin olla, että varsinkin ADC-pelaajilta nähdään sankarimuutoksia paljon verrattuna runkosarjoihin ja omien sarjojen pudotuspeleihin.
Fnatic teki minimin
Fnatic saavutti minimin, kun se kaatoi neljä vastusta viidestä Play-In vaiheessa ja voitti lohkonsa lunastaen suoran paikan Worldseihin. Suurin ratkaisu nähtiin heti avauspelissä, kun joukkue kaatoi EG:n standin pelaajan kanssa, kun Hylissang oli edelleen koronassa. Yllätystappio LOUDille jätti kysymysmerkkejä, mutta kokonaisuutena fnatic oli hyvä pykälää heikompien vastusten kanssa. Joukkueen suureksi haasteeksi nousee kuitenkin soolo-roolit. Humanoid ei pärjää vertailussa Jensenin kanssa. Samaten Razork joutuu pelaamaan tämän hetken parasta (potentiaaliltaan) NA:n jungleria Blaberia vastaan. Äärimmäisen aggressiivinen jungleri on pahin pelityyli Razorkia vastaan. Blaber ei loista tilastoissa KDA:lla tai damagella, vaan hän pelaa kaiken omien carryjensa pussiin, kun vastustajan taikojen polttaminen tai heraldin avulla platejen lahjoittaminen toiselle tuovat etua joukkueelle.
Cloud9 on laitettu kertoimissa edelle ansaitusti, kun NA:n taso näyttää paremmalle kuin pitkään aikaan. Tämä ei tarkoita vielä jatkoon menemistä, koska helppoja lohkoja ei ole, mutta NA voi haastaa esim. LECin edustajia realistisemmin kuin useaan vuoteen. Soolo-roolien osalta NA:n edustaja on edellä fnaticia, joka ei Play-In vaiheen lohkovoitosta huolimatta ollut parhaimmillaan. Bot-lane on fnaticin suurin toivo, kun robottimaisen varma Upset voi haastaa Berserkerin ja Zvenin. Fnaticin LECin pelit olivat yleensä selkeässä tilanteessa jo vartin kohdalla, ja mitä pidemmälle peli etenee sen isompi paino ADC-pelaajan harteilla lepää. Lapulle otetaan C9:n voittoa, kun LCS:n tuoreen mestarin kokonaisuus on asteen parempi verrattuna fnaticiin, jonka yhden ässän pitää onnistua täydellisesti.