League of Legendsin Worldseissa alkavat tosipelit, kun turnauksessa on jäljellä vain kahdeksan parasta joukkuetta. Top8:n edustus on jälleen varsin LCK ja LPL painotteinen, kun maailman kovatasoisimman sarjan joukkueet raivasivat tiensä kovalla prosentilla. Lännen viimeinen toivo onkin LECin tuore mestari Rogue, jonka 4-0 avaus omassa lohkossa riitti jatkopaikkaan, vaikka kyyti oli kylmää revansseissa ennakkosuosikkeja vastaan. Pudotuspelien ensimmäinen kamppailu alkaa 00:00 ja se on paras viidestä (BO5), kun pudotuspeleissä ottelut ratkeavat kolmesta voitosta.
JD Gaming tappeluiden aatelia
Kiinan ensimmäinen seedi JD Gaming voitti odotetusti oman lohkonsa, kun ensimmäisen pelikierroksen tappio DWG:lle paikattiin revanssissa ja tämän jälkeen tiebreakerissa joukkue oli omaa luokkaansa. JDG ei ole yhtä aggressiivinen kartalla kuin monet muut LPL:n edustajat vaan joukkue antaa tilaa kartalla vastustajan omalla puoliskolla, kun Kanavi keskittyy auttamaan mid- ja bot-lanensa johtoon gankeilla lanelle. Joukkueen top-laneri 369 sitoo jatkuvasti paljon vastustajan resursseja linjalleen ja hänen kanssaan 1v1-asetelmassa on vaikeuksissa lähes kuka tahansa top-laneri. JDG:n ehdoton valttikortti on 5v5-tilanteet, joissa se on ollut lähes täydellinen. Joukkueella ei ole painetta ratkaista peliä alkupelin gankeilla tai objekteilla, kun se voi luottaa kykyynsä kääntää pelit 20-30 minuutin välissä 5v5-tilanteissa, jopa tappioasemasta.
Rogue tarvitsee vahvan alun
Roguella tekisi todella tiukkaa voittaa lyhyessä sarjassakin JDG, mutta pitkässä BO5-sarjassa kolmen voiton pyytäminen on lähes mahdoton tehtävä joukkueelle. Roguella on potentiaalia yllättää yksittäisissä kartoissa, kun onnistunut drafti ja avausvartti voivat siivittää joukkueen voittoon. Odoamne on LECin paras top-laneri, mutta pudotuspeleissä linjavastus kovenee merkittävästi, kun lohkovaihe antoi jo esimakua tulevasta. Toisella pelikierroksella Rogue jäi nopeasti jälkeen ennakkosuosikkien kanssa, kun jo vartin kohdalla erotus oli merkittävästi Aasian joukkueen eduksi. Katseet ovat Malrangissa, kun hänen pitää pystyä yllättämään pelityylillään vastustajat, kun Rogue tarvitsee johtoaseman ensimmäisen vartin aikana. Ilman etua Comp ja Trymbi eivät pysty antamaan tarvittavaa panosta pelin voittamiseen. Toinen ongelma Roguen toisessa pelikierroksessa oli varsin mielenkiintoinen draftaus, kun support Nasus aiheutti pitkän liudan meemejä.
Kertoimissa JDG on selkeä suosikki, mutta vedossa on tartuttava Rogueen. Lännen viimeinen toivo saa lähes tasabookkia jopa +2,5 kartan tasoituksella. Veto siis osuu, jos Rogue voittaa kerrankin sarjan aikana ja huti vaatii JDG:ltä 3-0 sarjaa. JDG on tähän kykeneväinen, mutta näillä kertoimilla Roguen tasoitus on ottelu paras vetokohde, kun LECin joukkueet onnistuivat napsimaan kiitettävän määrän voittoja LCK:ta ja LPL:ää vastaan. Pitkään sarjaan parhaillekin joukkueille mahtuu ohipelejä ja heikompia otteluiden alkuja.