MSI:n Rumble-vaiheen ensimmäinen päivä tarjoili pitkän liudan yllätyksiä, kun kenties suurimpana shokin yleisölle tarjosi LECin edustaja G2. Euroopan edustaja päihitti samana päivänä sekä T1:n että RNG:n perättäisissä peleissä. Aasian suursarjojen edustajat tulivat turnaukseen ylivoimaisina suosikkeina, mutta G2 osoitti, että jättiläiset ovat kaadettavissa, vaikka T1:n alkupeli olikin dominanssia myös G2:sta vastaan. Päivän odotetuin ottelu nähdään iltapäivästä, kun Royal Never Give Up ja T1 kohtaavat ensimmäistä kertaa turnauksessa. Ottelu on paras yhdestä (BO1) ja se alkaa 15:00.
RNG tappofestivaaleissa
LPL:n mestari RNG on ollut varsinainen tappokone, kun joukkue ei ole säästellyt tappeluiden osalta. Rumble-vaiheeseen joukkue saapui kuitenkin kenties liiankin itsevarmana, kun rutiininomaisen EG-voiton jälkeen joukkue joutui G2:n jyräämäksi. G2 oli antanut jo myrskyvaroituksen T1:n kanssa, mutta varsinkin 3v3-tilanteiden osalta G2 rakensi tilanteet huomattavasti paremmin kuin vastustajansa. RNG priorisoi turnauksen kilpailumman sankarin Ahrin draftissaan, mutta G2 vastasi ottamalla hyvät vastaukset, kun varsinkin Monkey King on vahvassa positiossa metassa.
T1 alkupeli kultaa
T1 on G2 tappiosta huolimatta osoittanut, että se on täydellä asenteella pelatessaan turnauksen paras joukkue alkupelin osalta. Kuten RNG myös T1 tuli yllätetyksi G2:n draftin osalta, kun jostain syystä eurooppalaisjoukkueella tuntuu olevan askeleen parempi käsitys käytettävän patchin parhaista metasankareista. T1:n drafti G2:sta vastaan kaatui omaan mahdottomuuteensa, kun late game oli selkeästi G2:lle ja sen piti vain odottaa, että sen helposti pelattava drafti tuli tarpeeksi vahvaksi. T1:n analyysiosasto tehneekin kotiläksynsä yön aikana ja joukkue ei joudu uudestaan Diana ja Yasuo combon alle, vaan pelikirja on valmiina vastaavien draftien kanssa. Ainoa pieni kysymysmerkki oli pitkästä aikaa heikko päivä joukkueen ADC-pelaaja Gumayusille, kun hänen otteensa eivät jatkuneet hyvästä ensimmäisestä vaiheesta. Tämä toki tarkoittaa, että todennäköisesti toisena päivänä nähdään vähemmän virheitä.
Kohtaaminen on varsin odotettu turnauksen osalta ja ennakkosuosikkien ensimmäinen kohtaaminen antaa parempaa osviittaa voimasuhteista. Vedoissa lähdetään T1:n kautta, kun joukkueen alkupeli on selkeästi parasta tässä turnauksessa. Tasaisissa huippujoukkueiden match-upeissa jo pienet kultaerot ennen 15 minuuttia voivat käynnistää lumipallo-efektin, joka kantaa pelin loppuun asti. Molempien tasavahvat viisikot ovat mekaanisesti äärimmäisen hyviä, mutta T1:n kurinalaisempi pelityyli hyödyttää enemmän kuin perinteinen LPL:n tappofestivaali, joka myös kääntää pelin nopeasti väärään suuntaan T1:n farmatessa karttaa.