LPL:n mestariksi kruunattiin torstaina JD Gaming, mutta pelit jatkuvat edelleen. LPL:ssä sekä LCK:ssa etsitään viimeisiä sarjan edustajia koko vuoden huipentaviin Worldseihin vuosimallia 2022. Perjantaina on jaossa suora paikka päätapahtumaan, kun Royal Never Give Up (RNG) ja Edward Gaming (EDG) kohtaavat ottelussa. Kamppailun voittaja etenee Worldseihin ja häviäjä saa vielä toisen mahdollisuuden Play-In vaiheeseen. Ottelu alkaa 12:00 ja se on paras viidestä (BO5).
RNG tiukassa paikassa
RNG tippui pudotuspeleissä harmillisesti ennen kuin häviäjien kaavio oli käytössä ja se kohtasi juurikin perjantain vastuksen EDG:n, kun RNG taipui lukemin 3-1. Joukkueen ehdoton tähtipelaaja kesäkauden aikana oli GALA, jonka Lucian ja Aphelios ovat varsinkin vaarallisia. GALAn harmiksi tällä hetkellä kumpikaan ei ole korkein prioriteetti (elleivät korkeammat prioriteetit mene bannin taakse). Suurempi haaste joukkueelle on, että junglereiden meta on kääntynyt pudotuspelien aikana uuteen suuntaan ja Viego on tippunut pois. Jungleri Wei oli juuri ko. sankarilla parhaimmistoa. Varsinkin tällä hetkellä metassa oleva Vi on vahva riski, kun ultilla sankari committaa vahvasti tappeluun ja esimerkiksi DWG KIA käytti tätä omassa ottelussaan torstaina LCK:n puolella härskisti hyödykseen.
Puolustava mestari löysi vireen
EDG:n kesäkausi ei ollut optimia, mutta se selvitti tiensä pudotuspeleihin ja pääsi kolmen joukkoon kaadettuaan RNG:n lisäksi LNG samoin lukemin 3-1. TES oli joukkueelle kuitenkin liian kova pala sinetöiden joukkueen kolmossijan, kun EDG hävisi TESsille kahdesti kaavion aikana. Worldsien viime vuoden voittaja rakentaa pelinsä kahden korealaisen tähtensä ympärille, kun Scout ja Viper ovat kenties sarjan suoritusvarmin kaksikko ja pärjäävät vertailussa Knightin ja JackeyLoven kanssa. Joukkueen suurin kysymysmerkki on top-lanella, kun Flandre ei pärjää vertailussa monen muun top-lanerin kanssa. Tätä pyrkii auttamaan jungleri JieJie, jonka päätavoite on priorisoida Viperille hyvä peli, koska korealaistähdet onnistuivat kantamaan myös edellisessä RNG:n kohtaamisessa.
Runkosarjan perusteella RNG olisi ottelun suosikki, mutta EDG oli uudelleensyntynyt joukkue pudotuspeleissä ja haastoi ensimmäisessä kohtaamisessa myös tosissaan TESsiä. Voima-asetelmat ovatkin kääntyneet EDG:n eduksi, kun RNG on lyhyen pudotuspelitaipaleen oudossa tilanteessa, että vastustaja on päässyt pelaamaan selkeästi tiheämpään virallisia pelejä. RNG tarvitsee hyvät alut kartoille, kun Scout ja Viper ovat todella vähävirheisiä pelaajia late-gamessa ja yksi tappelun voitto lopettaa koko pelin, kun kellossa on yli 35 minuuttia. Pitkässä BO5-sarjassa mahtuu virheitä varmasti molemmille joukkueille, mutta vähemmän virheitä tekevä kuittaa koko ottelun voiton, kuten nähtiin myös LPL:n finaalissa. Tästä näkökulmasta EDG on selkeästi houkuttavampi vaihtoehto ja lapulle otetaankin EDG:n voittoa, kun sille tarjoitaan kelvollista kerrointa.