1.11 Korisliiga: Salon Vilpas – Kouvot | Kotijoukkue on kriisissä

1.11.2022 klo 18.30

Kouvot ML

Panos
2.5/5

Uusi Korisliiga-viikko käynnistyy tiistai-iltana yhteensä kolmen ottelun voimin, mutta meidän huomiomme keskittyy Saloon, jossa isäntäjoukkue Vilpas saa vieraakseen Kouvolan Kouvot. Ottelu starttaa Salohallissa tuttuun tyyliin kello 18.30.

Vilppaan kone pahasti tukossa

Ennen kauden alkua Vilpas oli yksi suurimmista mestarijoukkueista, mutta sen alkukauden otteet ovat olleet kaukana vaadittavasta mestaritasosta. Seitsemän pelattua ottelua, kaksi voittoa ja jaettu jumbosija on sellaisia asioita, joihin salolainen korisfani ei ole viime vuosina tottunut, joten luonnollisesti hätäisimmät ovatkin vaatimassa jo potkuja rookie-valmentajalle Jussi Savolaiselle. Yksin hänen niskaan huonoa kauden alkua ei voi kaataa, mutta kauhean kauaa ei voi lyhyen runkosarjan aikana odotella kurssin kääntymistä.

Vilppaan johto otti tietoisen riskin rekrytoidessaan neljä tulokasjenkkiä, joilla kaikilla näyttää olevan isompia tai pienempiä sopeutumisvaikeuksia Suomeen ja Korisliigaan. Yksi muutoskin joukkueen kokoonpanoon jo nähtiin, kun laituri Bo Hodgesille näytettiin ovea, ja korvaajaksi hankittiin 25-vuotias Quentin Goodin. Goodin debytoi Vilpas-paidassa viime viikolla tappiollisessa Honka-ottelussa, eivätkä miehen otteet ainakaan vielä siinä mitään riemunkiljahduksia herättänyt. Jalon Pipkins on todennäköisesti seuraava mahdollinen monoa saava peluri, sillä hänenkin otteet ovat koko alkukauden olleet hyvin vaatimattomia ja moni odottikin hänen lähtevän ennen Hodgesia.

Vilppaan riveistä löytyy myös kotimaisia pelaajia, joiden heikot otteet ovat ihmetyttäneet. Roope Ahonen on ollut varsin miinusmerkkinen pelaaja käytännössä yhtä hyvää heittoiltaa lukuun ottamatta. Joukkueen ykköspelintekijä Perttu Blomgren ei myöskään ole onnistunut suorittamaan sillä tasolla, mitä häneltä odotetaan ja vaaditaan.

Burning Bet 100% talletusbonus 300€ astiLue ArvosteluPELAA>>

Kouvot ei välitä loukkaantumissumasta

Illan vierasjoukkue Kouvot on taas yllättämässä monia asiantuntijoita, sillä kuuden pelatun ottelun jälkeen se on neljän voiton siivittämänä sarjassa kolmantena. Joukkue on kärsinyt jenkkivaihdosten lisäksi isoja fyysisiä kolhuja josta karua kieltä kertoo se, että tällä hetkellä sen neljä parasta kotimaista pelaajaa on telakalla. Moni muu joukkue olisi luultavasti lamaantunut tästä pahoin, mutta Jyri Lehtosen ryhmästä löytyy taas uusia kovia ja pelivalmiita ratkaisijoita, kuten viime ottelussa yli puoli tuntia vastuuta saanut 20-vuotias Aarni Korkiatupa osoitti.

Kouvot pelaa todella nopeatempoista, mutta samalla kuitenkin riittävän organisoitua peliä, johon nykyinen ryhmä jenkkivahvistuksineen on erinomaisesti roolitettu. Kaikki amerikkalaiset ovat kovia tekijöitä, mutta erityismaininnan ansaitsee viime lauantaina peräti 38 pistettä iskenyt koko sarjan pisteykkönen Deshon Taylor. Hän on aivan jäätävän kova vahvistus tähän sarjaan, jonka lisäksi miehen vahvuudet sopivat juuri tähän Lehtosen ryhmään optimaalisesti.

Kouvot on monissa tilastoissa sarjan eliittiä, mutta huomionarvoista on etenkin sen korintekokyky illasta toiseen. Seitsemän pelatun ottelun jälkeen Kouvojen pistekeskiarvo on hurja 91.3, joka takaa jo yksin melkoisen hyvät mahdollisuudet voittoon. Sen lisäksi Kouvot on koko sarjan paras levypallojoukkue, jonka ohella myös kolmoset putoavat vertailussa kolmanneksi parhaiten.

Ainut huoli Kouvojen kohdalla tällä hetkellä on loukkaantumisista johtuva rotaation kapeus, sillä se joutuu pelaamaan käytännössä vain kuuden pelaajan ryhmityksellä. Tämän viikon jälkeen kuitenkin alkaa parin viikon mittainen maajoukkuetauko, johon asti kouvolalaisryhmä luultavasti taistelee ilmeisen rautaisella kunnolla ja nykyisellä flowlla.

Salolaisten vaikeudet jatkuvat

Kun vertailee näiden kahden joukkueen viime aikojen otteita sekä pelkästään yleistä peli-ilmettä on aika uskomatonta, että kotijoukkue Vilppaasta on jotenkin saatu pyöriteltyä selvähkö ennakkosuosikki kertoimien valossa. Kouvot on osoittanut isku-kykynsä myös vajaalla kokoonpanolla, kun taas Vilpas kipuilee lähes jokaisella pelin osa-alueella, eikä uusin jenkkivaihtokaan vaikuta yhden ottelun otannalla toivotunlaiselta.

Vilppaalta on lisäksi todennäköisesti illan ottelusta sivussa iso palanen, kun yksi harvoista alkukauden onnistujista Mikko Koivisto on ilmoitettu GTD25-merkinnällä. Kouvot vastaavasti pääsee otteluun samalla kapealla kokoonpanolla kuin Kobriakin vastaan, eli ainakaan uusia poissaoloja ei sentään ole ilmaantunut.

Yksi nostamisen arvoinen tilastoknoppi tästä otteluparista on Vilppaan hurja menetysten määrä, sillä se hukkaa pallon lähes 17 kertaa ottelua kohden. Tämä on kuin lahja Kouvoille, joka kykenee kaahauskoripallollaan rankaisemaan vastustajan menetyksistä todella tehokkaasti. Taylor ja Quan Jackson ovat sarjan parhaita pallollisen pelaajan puolustajia ja he tulevat varmasti myös tiistaina nappaamaan joitakin riistoja, joista seuraa isolla prosentilla helppoja koreja.

Kouvot on nykyisillä kertoimilla järkivalinta pelikupongille, sillä Vilpasta on mahdotonta nähdä tässä ottelussa todennäköisempänä voittajana. Salolaisryhmän peli on yksinkertaisesti sekaisin, eikä se muutu roskasta kullaksi muutamassa yössä. Luultavasti maajoukkuetauon jälkeen nähdään taas terävämpää Vilpasta, mutta tällä hetkellä se on yksi sarjan huonoimmista joukkueista.

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Tusk Casino tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!