26.11 Korisliiga: KTP-Basket – Kouvot | Onko Deshon Taylor liikaa kotijoukkueelle?

26.11.2022 klo 19.00

Kouvot ML

Panos
2/5

Kotimainen korisliiga jatkuu lauantaina yhteensä viiden ottelun voimin, mutta meidän mielenkiintomme kohdistuu Kotkaan, jossa kotijoukkue KTP-Basket kohtaa rakkaan paikallisvastustajansa Kouvolan Kouvot. Päivän ottelut on mukavasti porrastettu, jonka johdosta pallo nousee Steveco Areenalla ilmaan poikkeuksellisesti vasta kello 19.

Kotijoukkueella riittää loukkaantumishuolia

Hienosti kautensa aloittaneella KTP:llä on tällä hetkellä menossa hieman mollivoittoisempi jakso. Viimeisestä kuudesta ottelusta saaliiksi on tarttunut ainoastaan kaksi voittoa, jokseenkin tappioista kolme on tullut suurimmillaan vain viiden pisteen erolla. Sen sijaan tasan viikko sitten kotkalaisryhmä kävi ottamassa melkoisen turpasaunan Helsingissä, kun kotijoukkue Seagulls höykytti vieraitaan yli 30:lla pisteellä lukemin 106-75. Tuo ottelu ratkesi jo ensimmäisellä neljänneksellä, kun todella löysästi ja haluttomasti pelannut KTP antoi Seagullsin heiluttaa korisukkaa peräti 42:n pisteen edestä. Tämä oli karu esimerkki KTP:n pelaamisesta heikoimmillaan, eikä samanlaiseen surffailuun ole varaa Kouvoja vastaan.

Roope Mäkelän luotsaama joukkue on tällä kaudella pelannut suurimmaksi osaksi iloista ja hyökkäysvoittoista koripalloa, joka kuitenkin heijastuu isoina pistemäärinä myös omassa kenttäpäädyssä, sillä vastustaja pussittaa KTP:tä vastaan keskimäärin 86 pistettä ottelua kohden. Mielenkiintoinen huomio KTP:n tilastoista on sen heikot päätösneljännekset, joiden takia joukkue on hävinnyt jo useamman ottelun. Keskimäärin ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella KTP tekee vain 20.8 pistettä, kun esimerkiksi kolmannen neljänneksen lukema on lähes kolme pistettä parempi, 23.6 pistettä. Erotus ei välttämättä alkuun vaikuta isolta, mutta kun otteluita alkaa olla takana toistakymmentä, on pisteiden teon hiipuminen viimeisellä jaksolla merkittävä. Katsojan silmään näyttää siltä, ettei joukkueesta löydy ottelun loppuhetkillä tarpeeksi itsevarmoja ratkaisijoita, vaan palloa siirretään eteenpäin turhan paljon.

KTP on kärsinyt viime otteluissa useista loukkaantumisista, eikä se todennäköisesti saa lauantainakaan täyttä ryhmää jalkeille. Joukkueen molempien suomalaissenttereiden Juho-Matti Henttosen ja Mubashar Alin pelikunto on ilmoitettu epävarmaksi Kouvoja vastaan, joista jälkimmäinen on joutunut huilaamaan jo käytännössä neljä peräkkäistä ottelua. Näiden lisäksi kotijoukkueen tehokkain pelaaja Jordan Giles joutuu luultavasti seuraamaan ottelua kentän ulkopuolelta, sillä hänen pelaamiselleen on annettu vain 25% todennäköisyys. Jo yksikin näistä kolmesta on iso takaisku juuri Kouvoja vastaan, mutta erityisesti Gilesin poissaolo satuttaisi kotkalaisryhmää merkittävästi.

Burning Bet 100% talletusbonus 300€ astiLue ArvosteluPELAA>>

Kouvoilla kasvojenpesun paikka

Illan vierasjoukkue Kouvot on sarjassa seitsemäntenä heti KTP:n perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Vastustajansa tapaan myös Kouvoilla on ollut viime aikoina hieman vaikeampaa, sillä se on hävinnyt neljästä viimeisestä ottelustaan kolme. Viimeisimmässä ottelussaan aiemmin tällä viikolla Kouvot kärsi kotikentällään tappion Katajaa vastaan. Puoliajalle asti täysin kotijoukkueen komennossa edennyt ottelu kääntyi tauon jälkeen päälaelleen, eikä toisella puoliskolla Kouvojen pelaajista kentällä nähty juuri enää muuta kuin paita ja housut. Karua kieltä Kouvojen totaalisesta jäätymisestä kertoo se, että toinen puoliaika kirjattiin Katajan hyväksi lukemin 22-45.

Isoista loukkaantumisista kärsinyt joukkue on saanut telakalta toivottuja paluumuuttajia, kun maajoukkuetauon jälkeen sen molemmat sentterit Ilmari Toikkanen ja Hannes Pöllä ovat palanneet pelaavaan kokoonpanoon. Joukkueen vahvuudesta kuitenkin ovat sivussa edelleen pitkäaikaispotilaat Henri Permanto ja Joel Mäntyen. Isojen miesten paluu antaa Kouvoille valtavasti lisää työkaluja toteuttaa sen haluamaa pelitapaa erityisesti hyökkäyksessä, mutta myös oman korin läheisyyttä pystytään Pöllän johdolla tukkimaan tehokkaasti.

Kouvot on kymmenen pelatun ottelun jälkeen koko sarjan ykkönen niin tehdyissä pisteissä (89.5) kuin levypalloissakin (45.7). Myös kolmen pisteen heitoissa Kouvot mahtuu sarjan kolmen parhaan joukkueen joukkoon, joten näiden merkittävien tilastojen valossa sen heikohkoa sarjasijoitusta voi pitää hieman kummallisena. Osittain se selittyy kuitenkin KTP:n tapaan melko huonolla puolustuspelaamisella, sillä keskimäärin ottelua kohden Kouvoja vastaan tehdään niin ikään 86 pistettä, mikä on pitkällä tähtäimellä armotta liikaa.

Kahdesta viime ottelusta loukkaantumisen takia sivussa ollut koko sarjan ylivoimainen pisteykkönen Deshon Taylor tekee paluun kokoonpanoon lauantaina, mikä helpottaa Kouvojen tekemistä valtavasti. Taylorin paluu tarkoittaa sitä, että nyt Kouvoilla on jalkeilla parempi kokoonpano, kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella.

KTP liian suuri ennakkosuosikki

Tästä kauden toisesta Kymenlaakson derbystä voinee odottaa melko tiukkaa kamppailua, toki hieman riippuen KTP:n toistaiseksi epävarmasta kokoonpanosta. Olettaen kuitenkin, että ainakin tehomies Giles on kokoonpanon ulkopuolella, ei kotijoukkueen pitäisi olla näin selkeä suosikki. Alin ollessa viimeiset ottelut pois, on Giles vahvana nelospaikan pelaajana tuurannut häntä korinaluspelaajana, mutta nyt sillä rintamalla on todennäköisesti vieläkin suurempaa vajausta. Tähän yhtälöön kun lisätään Kouvojen kaksi terveenä olevaa laadukasta sentteriä, tulee KTP olemaan isoissa ongelmissa varsinkin puolustuspäässä järkälemäisen Pöllän kanssa.

Kouvojen nopeatempoinen ja iloinen, mutta kuitenkin samalla tarpeeksi hyvin organisoitu hyökkäyspeli on myrkkyä lähes poikkeuksetta kaikkia joukkueita vastaan. Sen liukas jenkkitakamieskaksikko Quan Jackson-Taylor nakuttaa keskimäärin hurjat 43.6 pistettä per ottelu ja sama ralli luultavasti jatkunee myös lauantaina KTP:tä vastaan, jolta ei tunnu löytyvän oikeita työkaluja selvästi heikompiakaan korintekijöitä vastaan.

Vedonlyöntiyhtiöt ovat mahdollisesti ylireagoineet Kouvojen tappioon Katajaa vastaan, joka johtui vain yhdestä sysimustasta puoliajasta ja tulee muistaa, ettei Taylor myöskään pelannut tuossa ottelussa. Tässä taisteluparissa Kouvoilla tulee todennäköisesti olemaan niin suuri etu korin alla sekä yleisesti levypallopelaamisessa, että kupongille poimitaankin mieluusti nykyisillä 2,40+ kertoimilla vierasvoittoa.

BET365 Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisveto (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

PARHAAT KERTOIMET JA KORKEIMMAT PANOSRAJAT VALIOLIIGAAN!

Pinnacle tarjoaa maailman parhaat kertoimet ja korkeimmat panosrajat moneen eri lajiin ja sarjaan!