11.5. Korisliiga: Kauhajoki – Salon Vilpas | Mestaruus ensimmäistä kertaa katkolla kotijoukkueelle!

11.5.2022 klo 18.30

Kauhajoki -9,5

Panos
2/5

Tänään keskiviikkona kotimaisessa Korisliigassa on viidennen finaalin vuoro. Loppuottelusarja on neljän ottelun jälkeen lukemissa 3-1 Kauhajoen hyväksi , joten sillä on mahdollisuus päästä nostamaan pantteripatsasta jo tänään kotiyleisönsä edessä. Ottelu alkaa varmasti täydessä Kauhajoen liikuntahallissa tuttuun tyyliin klo 18.30.

Vilpas ei tyytynyt olemaan pelkkä kiusaaja

Ennen finaaleiden alkua moni piti Kauhajokea aivan ylivoimaisena Salon Vilpasta vastaan. Tämä odotus piti paikkaansa ensimmäisen ottelun ajan kun selkeä runkosarjan voittaja möyhensi salolaisen vieraansa lukemin 90-68. Tämän selkäsaunan jälkeen Vilpas heräsi mestaruustaistoon mukaan ja se veikin vastaavasti itse toisen ottelun todella tyylipuhtain numeroin.

Ottelut numero 3. ja 4. olivatkin sitten todellisia jännitysnäytelmiä. Ensin Kauhajoella kolmannessa ottelussa kotijoukkue näytti tyylittelevän selvään voittoon, kunnes Vilpas nousi viimeisellä neljänneksellä yli kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta pisteen päähän, mutta lopulta kiri jäi minimaalisen verran vajaaksi. Loppulukemiksi kirjattiin 82-81, sillä salolaisten harmiksi Brian Fobbsin laadukkaasta paikasta viimeisellä sekunnilla heitetty voittoheitto kolisi rautoihin.

Neljännessä ottelussa Salohallissa yli 2000-päisen yleisön edessä vierailija Kauhajoki aloitti ottelun todella räväkästi ja näytti marssivan helppoon voittoon. Toisella neljänneksellä eron ollessa jo 24 pistettä ei moni varmastikaan uskonut kotijoukkueen nousuun, mutta mitä vielä. Lopulta viimeisen neljänneksen loppupuolella Vilpas onnistui siirtymään kuskin paikalle ja parhaimmillaan se johtikin jo viidellä pisteellä. Niin kuin kuin ollaan joskus aikaisemminkin nähty, Kauhajoen Cameron Jones kuitenkin voitti ottelun vierailijoille todella kovilla yksilösuorituksillaan ottelun loppuhetkillä. Lopputulos 82-85 tarkoitti sitä, että Kauhajoki siirtyi finaalisarjassa jo 3-1 johtoon ja näin ollen lunasti itselleen kolme niin sanottua mestaruuspalloa.

FASTBET 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015

Kauhajoen heittopeli ollut hukassa

Kuten sanottua, on Vilpas pystynyt haastamaan suurta ennakkosuosikkia yllättävän hyvin. Hieman paremmalla tuurilla ottelusarja voisi olla tasan 2-2 tai jopa salolaisille 3-1. Jossittelu ei tässä vaiheessa kuitenkaan auta vaan tosiasia on se, että voittaakseen mestaruuden on Vilppaan voitettava Kauhajoki kolmesti peräkkäin, mikä on auttamatta liian suuri haaste.

Jos miettii syitä, että miksi Vilpas on kuitenkin pystynyt haastamaan Kauhajokea näinkin hyvin niin yksi asia on helppo sanoa. Nimittäin Kauhajoen heittopeli, mikä oli kolmen ensimmäisen ottelun ajan käytännössä umpisurkeaa, kun vain noin joka viides kolmoskaaren takaa heitetty pallo löysi tiensä koriin. Erityisesti kolmas ottelu olisi edes hieman paremmalla tarkkuudella ollut reilusti suurinumeroisempi voitto kotijoukkueen hyväksi.

Toisena esiin kannattaa nostaa Vilppaan huimasti näiden pudotuspelien aikana kehittynyt puolustus. Sami Toiviaisen luotsaama ryhmä on onnistunut ajoittain mainiosti tappamaan Kauhajoen hyökkäyksestä sille ominaisen flown, jolloin se on muuttunut tosi tukkoiseksi, kun tilaa ei tahdo löytyä ollenkaan. Tosin tämä sama puolustus näyttäytyisi huomattavasti heikompana, jos Kauhajoki tykittäisi kolmosia pussiin siedettävillä tarkkuuksilla.

Kolmas huomio on joukkueessa vallitseva yleinen hurja taistelutahto, mikä pistää silmään kotikatsomoon asti. Jokainen pelaaja pistää kroppaa likoon ja tappelee viimeiseen asti jokaisesta irtopallosta. Tämä on todellisen voittajajoukkueen merkki, mutta tällä hetkellä sen taitotaso ei vain yksinkertaisesti riitä pykälän verran parempaa ja kokonaisvaltaisesti taitavampaa vastustajaa vastaan.

Viisi ottelua riittää mestaruuden ratkaisemiseen

Kauhajoella pelattavassa viidennessä ottelussa kotijoukkueella on siis ensimmäisen mahdollisuus pistää finaalisarja poikki ja päästä juhlimaan mestaruutta parin vuoden tauon jälkeen. Tähän onkin oiva sauma, sillä hurmiollisen pohjanmaalaisyleisön edestä on ylipäätään äärimmäisen vaikea hakea vierasvoittoa.

Kaksi viimeisintä niukasti tappioksi kääntynyttä ottelua ovat olleet henkisesti valtavan raskaita Vilppaan joukkueelle. Erityisesti jälkimmäinen kotiyleisön edessä kärsitty tappio, minkä he jo kertaalleen varmasti ehtivät tuntea voittavansa ennen kuin Jones astui vierailijoilta esiin. Henkisten iskujen lisäksi fyysistä kolhua otti salolaisista ainakin Marcus Lovett jr., jonka pelaaminen on pelipäivän aattona vielä epävarmaa.

Vierailijoiden henkisen ja fyysisen takin ollessa todella tyhjänä, kotijoukkue Kauhajoella on todennäköisesti päinvastainen tilanne. Ison vierasvoiton jälkeen jokainen peluri on varmasti täynnä positiivista energiaa, etenkin kun heti seuraavassa ottelussa joukkueella on mahdollisuus ratkaista mestaruus kotikentällä. Tämän lisäksi jo pitkään tiedetty Kauhajoen kilpailuetu, eli todella laaja rotaatio näyttelee aina vain isompaa roolia kauden edetessä. Yksikään pelaaja ei ole joutunut liian kovalle rasitukselle, vaan kaikkien minuutit pysyvät illasta toiseen maltillisina, minkä takia kellään ei pitäisi tulla fyysistä väsymystä puseroon.

Uskomme, että Vilppaan selkäranka katkesi lopullisesti viime ottelussa, eikä se ole enää kykeneväinen haastamaan Kauhajokea vieraskentällä. Tasoituslinja -9,5 saattaa kuulosta alkuun isohkolta, mutta tässä tilanteessa reilu kaksinumeroinen kotivoitto on varsin todennäköinen ja siksi se kelpaakin pelikohteeksi vallan mainiosti.

BET365 Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisveto (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

PARHAAT KERTOIMET JA KORKEIMMAT PANOSRAJAT VALIOLIIGAAN!

Pinnacle tarjoaa maailman parhaat kertoimet ja korkeimmat panosrajat moneen eri lajiin ja sarjaan!