8.10. Korisliiga: Kataja – Kobrat | Jatkuuko Kobrien hyvä vire myös Joensuussa?

8.10.2022 klo 17.00

Kobrat ML

Panos
2.5/5

Tämän viikon lauantaina Korisliigan otteluohjelmassa on vain yksi matsi, kun Joensuun Kataja isännöi hienosti kahdella voitolla kautensa aloittanutta Lapuan Kobria. Ottelu alkaa uudella Motonet-areenalla kello 17.

Katajalla isoja poissaoloja

Katajalla on europeliensä takia allaan ainoastaan yksi liigaottelu, jossa se kärsi vierastappion KTP:tä vastaan lukemin 90-76. Ottelu satamakaupungissa oli pitkään tasainen ja pääosin Kataja olikin hienoisesti niskan päällä, mutta lopulta viimeisellä jaksolla se jäi kotijoukkueen jalkoihin häviten sen 29-19.

Christian Keelingin ja Rahlir Hollis-Jeffersonin loukkaantumisten takia joensuulaisryhmä joutui pelaamaan tuossa ottelussa kolmella ulkomaanvahvistuksella, joista Camron Reecen pelipaikka lähtökohtaisesti oli tarkoitus olla Katajan kehitysjoukkueessa Divisioona B:ssä. Eli toisin sanoen tällä hetkellä Kataja joutuu antamaan kahden vahvistuksen verran tasoitusta, joka näkyi kauden avauksessa erityisesti bensan loppumisena viimeisellä neljänneksellä.

Pelintekijän tontilla pelaava Keeling ei liiemmin vakuuttanut harjoitusotteluissa, mutta niissä hän ilmeisesti kärsi jo nykyisestä alaraajavammasta. Nyt hänen ollessa sivussa on avausottelussa 32 minuuttia luutinut Tuomas Hirvonen joukkueen ainut ykköspaikan pelaaja, mikä tuottaa Katajalle isoja vaikeuksia. Hirvosen ollessa vaihdossa Katajan pelistä puuttuu rytmi täysin, eikä kentältä löydy yhtäkään peliä edistävää pelaajaa tai pallollista johtajaa. Ja kun näin ollen ei niin hyvänä heittäjänä tunnettu Hirvonen on pakotettu pelaamaan liian isoja minuutteja, ei hän onnistu väsyneenä upottamaan heittoja tarvittavalla prosentilla. Kotkassa kymmenestä yrityksestä vain kaksi laakia löysi tiensä pussiin.

Kokeneen Hollis-Jeffersonin poissaolo on niin ikään paha takaisku Katajalle, vaikkakin heiltä löytyykin divarijenkki Reece tuuraamaan häntä. Näiden kahden amerikkalaisen välillä puhutaan kuitenkin niin isosta tasoerosta, että myös tämä loukkaantuminen lyö kapuloita Katajan rattaisiin isosti.

Uberlucky 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>Vain uudet pelaajat. Kierrätysvaatimus 4x. Minimikerroin 1,80. Minimitalletus 20€. Kierrätysaika 30 päivää.

Kobrat vielä ilman tappioita

Lapuan Kobrat on aloittanut kautensa todella mallikkaasti, kun se kahden pelatun kierroksen jälkeen on yhä voittamattomana. Avausottelussa se kellisti lähes sensaatiomaisesti hallitsevan mestarin Kauhajoen, kun taas toisessa matsissa se ryösti pisteet Tampereelta Pyrinnön vieraana.

Kun puhutaan Kobrista niin silloin on myös pakko hehkuttaa joukkueen amerikkalaisvahvistusta KJ Jacksonia. Kahden ottelun lyhyen otannan jälkeen hurjilla keskiarvoilla (27p/6l/8s) pelannut Jackson tulee varmuudella olemaan aivan kirkkaimpia tähtiä koko sarjassa. Tämä 24-vuotias monipuolinen takamies kykenee luomaan jokaisesta paikasta itselleen ratkaisutilaa, mutta myös samalla osoittaa selviä joukkuepelaajan merkkejä. Katajan pelaajien on parempi sitoa kengännauhat oikein kireälle, mikäli haluavat tämän raketin perässä pysyä.

Jacksonin ohella myös muutkin Kobrien amerikkalaiset ovat laadukkaita, mutta viime vuosiin verrattuna hyvin joukkueorientoituneita, mikä tekeekin tästä joukkueesta vaikean vastustajan monelle joukkueelle. Lisäksi joukkueesta löytyy reilusti leveyttä, eikä näin ollen joukkueen ykköspyssyjä tarvitse peluuttaa liian isoille minuuteille.

Kobrilla ja sen pääluotsilla Ville Turjalla on kahden ensimmäisen ottelun perusteella selvästi aiempia kausia selkeämpi pelisuunnitelma sekä tietty identiteetti molemmissa päissä kenttää, ja nyt heillä vaikuttaa olevan sellaiset pelaajat jotka pystyvät myös näitä toteuttamaan.

Lapualaiset jatkavat puhtaalla pelillä

Tämä lauantain ottelu on Katajan kauden ensimmäinen kotona, jonka vuoksi ennen itse peliä juhlistetaan uutta Motonet-areenaa avajaisseremonioilla. Meidän näkemyksemme mukaan vierasjoukkue Kobrat tulee kuitenkin näitä kekkereitä omalla esityksellään lannistamaan.

Kobrien riveistä löytyy paljon kotijoukkuetta enemmän laajuutta, jonka ansiosta se pysyy tuoreena ottelun loppuun saakka. Lisäksi huolet Katajan pelintekijän tontilla ovat tosia, eikä Hirvonen kykene yksin tuota koripallojoukkueen tärkeintä pelipaikkaa kannattelemaan.

Niin kauan kuin Kataja pelaa vain yhdellä takamiehen taidot omaavalla pelaajalla ja ilman Hollis-Jeffersonia, on lähes aina ainut järkevä tapa pelata sitä vastaan, mikäli vastustaja pääsee tappelemaan pisteistä ilman poissaoloja, kuten Kobrat nyt lauantaina.

Vedonlyöntiyhtiöiden näkemyksen mukaan Kataja on jostain syystä ennakkosuosikki tähän otteluun, mutta meillehän se kelpaa mainiosti. Kobrien iskeminen lapulle 2.13 kertoimella on ehdottoman järkevä pelivalinta näihin lauantai-illan tansseihin.

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Tusk Casino tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!