28.8. Koripallon MM-karsinta: Viro – Suomi | Saako Susijengin huima voittoputki jatkoa?

28.8.2022 klo 18.00

Suomi -5,5

Panos
2/5

Koripallon MM-kisat pelataan vuoden 2023 syksynä Kaakkois-Aasiassa ja karsinnat näihin karkeloihin ovat edenneet jo jatkokarsintavaiheeseen. Suomen joukkue, eli Susijengi on edelleen vahvasti taistossa MM-kisapaikasta mukana ja seuraavaksi vastaan asettuu sunnuntaina Tallinnassa pelattavassa ottelussa isäntäjoukkue Viro. Tämä todella mielenkiintoinen matsi starttaa kello 18.

Suomi valtaisan kovassa lennossa

Kun Suomi hävisi vierasottelun Ruotsille näiden karsintojen avauksessa, sitä pidettiin jopa ratkaisevana takaiskuna Suomen kisahaaveille, sillä ennakko-odotuksissa Susijengin olisi ehdottomasti pitänyt kellistää Ruotsi kahdesti, mikäli se haluaisi taistella loppuun saakka MM-kisapaikasta. Mutta mitä vielä. Tuon vajaan vuoden takaisen Tukholman reissun jälkeen Suomi on marssinut näissä karsinnoissa voitosta voittoon kaataen esimerkiksi kahdesti kivikovat Kroatian ja Slovenian. Tämän voittoputken ansiosta Susijengi on tällä hetkellä hyvin lähellä historiallista kisapaikkaa ensi vuoden kisoihin.

Suomi pitää J-Lohkossa jaettua kärkipaikkaa yhdessä Saksan kanssa, kun kaikilla joukkueilla on vielä viisi ottelua jäljellä. Varmaa on se, että voittamalla näistä viidestä ottelusta kaksi, sijoittuisi Suomi varmuudella lohkossaan kolmen parhaan joukkoon ja se takaisi kisapaikan. Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin todennäköiseltä, että Suomelle riittää jopa vain yksikin voitto.

Jatkokarsintavaiheen Suomi aloitti tällä viikolla Tampereella Israelia vastaan, josta Susijengi kairasi todella komean ja arvokkaan voiton tiukan taiston päätteeksi lukemin 79-73. Suomi oli päävalmentaja Lassi Tuovin johdolla valmistautunut otteluun erinomaisesti ja se pystyi hidastamaan Israelia sen vahvuusalueilla tarpeeksi. Kirkkaimpana tähtenä Suomelta tuikki tuttuun tyyliin Lauri Markkanen, joka pussitti hyvillä tarkkuuksilla 28 pistettä.

Samalla täytyy kuitenkin todeta, että Suomi on osoittanut epäilijöille, ettei se todellakaan ole yksin Markkasen varassa, vaan hänen huilatessa penkillä muu joukkue kykenee pitämään pelintasoa yllä molemmissa päissä kenttää. Tämä johtaa siihen, ettei Markkasta tarvitse peluuttaa liikaa ja hän pääsee sunnuntaiseen Viro-otteluunkin varmasti hyvin terävillä jaloilla.

Uberlucky 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>Vain uudet pelaajat. Kierrätysvaatimus 4x. Minimikerroin 1,80. Minimitalletus 20€. Kierrätysaika 30 päivää.

Viron käyrä osoittaa kohti lattiaa

Jos Suomi on hyvässä voittoputkessa, niin Virolla vire on täysin päinvastainen. Se aloitti karsinnat kahdella voitolla kolmesta ensimmäisestä ottelusta, mutta sen jälkeen takkiin on tullut neljästi peräkkäin. Tämä tarkoitta sitä, että hyvin todennäköisesti Jukka Toijalan käskyttämä ryhmä jää lohkon kolmen huonoimman maan joukkoon, eli MM-kisojen ulkopuolelle.

Viro avasi oman jatkokarsintaurakkansa myöskin tämän viikon torstaina, kun se kävi Sloveniassa Luka Doncicin tähdittämän kotijoukkueen höykytettävänä. Loppulukemat 104-83 jopa hieman mairittelevat Viroa, sillä Slovenia sai ottaa jalan pois kaasulta jo hyvissä ajoin ja se pääsi peluuttamaan pelaajistoaan lopulta varsin tasaisesti.

Vaikka Viron mahdollisuudet MM-kisoihin ovat kuihtuneet lähes olemattomiin, ei Suomella ole varaa aliarvioida vastustajaansa. Viro on todella fyysinen joukkue joka on tullut tunnetuksi vahvasta puolustuksestaan, mikä on tylsyttänyt viime vuosina monen huippumaan korintekoa. Hyökkäyspäässäkään se ei missään nimessä ole huono, vaan siltä löytyy erinomaisia skoraajia monipuolisen Kristian Kullamäen johdolla.

Susijengi tarraa tassuillaan MM-kisapaikkaan

Kuten sanottua Viro ei ole mikään huono joukkue, mutta siitä huolimatta Suomi on sitä kokonaisuutena vielä useamman askeleen edellä. Susijengin kärkipelaajat Markkanen, Elias Valtonen ja Sasu Salin ovat Viron ykköspyssyjä selvästi parempia yksilöitä, jonka lisäksi erityisesti joukkueen kollektiivinen hyökkäyspään pelaaminen on perustasoltaan huomattavasti Viroa varmempaa.

Kotijoukkue tulee varmasti otteluun hyvällä sykkeellä ja saattaa jopa ottaa alussa komennon hetkellisesti itselleen, mutta pelin edetessä Suomi tulee kyllä saamaan riittävässä suhteessa onnistumisia molemmissa päissä kenttää. Vaikka kyseessä onkin vierasottelu on Tallinnaan matkaamassa hyvä määrä suomalaiskannattajia, eikä tiedossa ole kotiyleisön paineen puolesta erityisen hikistä iltapuhdetta.

Fakta on se, että Suomi on näistä kahdesta parempi joukkue, jolla on lisäksi varmasti enemmän motivaatioetua puolellaan. Susijengi tuleekin siis papereissamme voittamaan ottelun ja tekee sen lopulta suht selvin numeroin. Pelivalintana toimii siis mainiosti Suomen vierasvoitto -5,5 pisteen tasoituksella.

BET365 Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisveto (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

PARHAAT KERTOIMET JA KORKEIMMAT PANOSRAJAT VALIOLIIGAAN!

Pinnacle tarjoaa maailman parhaat kertoimet ja korkeimmat panosrajat moneen eri lajiin ja sarjaan!