3.9. Koripallon EM-kisat: Suomi – Puola | Susijengi tarvitsee voittoa

3.9.2022 klo 15.00

Suomi ML

Panos
2.5/5

Koripallon EM-kisojen toinen ottelukierros käynnistyy jokaisen lohkon osalta lauantaina, kun ohjelmassa on peräti 12 ottelua. Yksi näistä on kello 15 alkava mielenkiintoinen taisto Suomen ja Puolan välillä.

Susijengillä alla kirvelevä tappio

Suomi aloitti oman EM-kisaurakkansa perjantaina, kun se kohtasi toistamiseen lyhyen ajan sisään Israelin. Lopputulos oli Suomen kannalta todella harmillinen, kun lopulta vasta jatkoajan jälkeen Israel oli parempi lukemin 89-87. Suomi sortui ottelussa juuri niihin virheisiin, mitä sen tuli välttää nimenomaan Israelia vastaan. 19 annettua hyökkäyslevypalloa on aivan liian korkea lukema, kuten myös 18 pallonmenetystä. Vertailun vuoksi Israel hukkasi pallon ainoastaan yhdeksän kertaa.

Ottelun avausneljännes oli Suomelta todella vahva ja se näytti hetken jopa karkaavan hyvissä ajoin lopullisesti. Vähemmän yllättäen erityisesti lopulta 33 pistettä upottanut Lauri Markkanen aiheutti vaikeuksia Israelin puolustukselle, mutta hänen parhaimman terän hiivuttua Susijengin hyökkäämisestä tuli todella tahmeaa. Israel oli selvästi lukenut läksynsä, sillä toisella ja kolmannella neljänneksellä se onnistui lähes täysin pimentämään Markkasen. Samalla myöskään Sasu Salinille, ei annettu koko ottelun aikana missään vaiheessa tilaa, vaan hänessä oli jatkuvasti vähintään yksi puolustaja takiaisena kiinni. Tämä johti usein pallonliikkeen kuolemiseen, kun heittäjänä tunnettu Salin ei ollut käytännössä kertaakaan vapaana hyökkäyskuvioissa, joiden tarkoituksena oli pelata hänelle heittopaikka.

Positiivista Suomen otteissa oli Markkasen takuuvarman työskentelyn lisäksi vaihdosta kentälle tulleen Alexander Madsenin vahva esitys. Hän osoitti tekemisellään, ettei Suomella ole isojen pelaajien osalta sen suurempaa hätää, vaikka se joutuikin lopulta lähtemään Prahaan ilman Oliver Nkamhoumaa. Myös Petteri Koposen hyvät hyökkäyspään otteet olivat ilahduttavia. Hän tuo todella kaivattua pallovarmuutta kentälle kriittisillä hetkillä, jonka lisäksi hän näytti kykenevänsä tarvittaessa edelleen koviin heittosuorituksiin.

Uberlucky 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>Vain uudet pelaajat. Kierrätysvaatimus 4x. Minimikerroin 1,80. Minimitalletus 20€. Kierrätysaika 30 päivää.

Puola kaatoi avauksessaan isäntämaa Tsekin

Susijengin lauantainen vastustaja Puola sen sijaan aloitti oman kisaurakkansa voitolla, kun se kellisti Tsekin selvin lukemin 99-84. Puola oli ottelussa kuskin paikalla ensiminuuteista lähtien, eikä se lopulta antanut ansaitsemaansa johtoa pois kertaakaan. Ottelun lopputulos tuntui olevan monelle pienimuotoinen yllätys, mutta Tsekki ei ole kummoisessa vireessä, etenkään kun sen ykköspyssy Tomas Satoransky joutuu pelaamaan pienillä minuuteilla ja selvästi jonkinasteisen vamman kanssa.

Puolan tekemät 99 pistettä kertoo lähinnä Tsekin heikosta puolustuksesta, jota etenkin Mateusz Ponitka ja kokenut A.J. Slaughter pääsivät välillä turhankin helposti rankaisemaan. Lauantaina heitä vastaan asettuu ennakkoon useamman napsun parempia puolustajia Salinin ja Elias Valtosen johdolla, joten korintekemisen pitäisi vaikeutua perjantaisesta huomattavasti.

Puolan joukkueesta ei löydy liiemmin syvyyttä, eikä se tarjoa esimerkiksi läheskään Israelin kaltaista hyökkäyslevypallouhkaa. Sen hyökkäyskonsepti nojautuu hyvin paljon Ponitkan ja Slaughterin skoraamisen varaan ja näitä herroja vastaan Suomella on asettaa varsin kelvolliset puolustajat. Puolan kokoonpanosta ei myöskään löydy yksittäistä pysäyttäjää Markkaselle, vaan sen pitää vain yrittää taktisilla valinnoilla hidastaa häntä parhaan mukaan. Kokonaisuudessaan Suomen pitäisi olla Puolalle varsin inhottava vastustaja.

Suomi nappaa voiton

Tappio Israel-ottelusta teki Suomelle pahasti hallaa jatko-otteluita silmällä pitäen. Itse jatkopaikkaa tuo tappio ei vielä missään nimessä vienyt, mutta todennäköisen tulevan vastustajan tasoon se saattoi olla merkittävä. Suomen D-Lohkon jatkoonmenijöille nimittäin tarjotaan Suomen kannalta mahdolliseen puolivälierään vastustajaa kisojen kuolemanlohkoksi nimitetystä Lohko-B:stä. Tästä syystä Suomen tulee ehdottomasti voittaa näitä ennakkoon heikompia maita, jotta unelma lohkon kakkospaikasta säilyy yhä hengissä. Myös hyvä lohkosijoitus olisi elintärkeä jo ensimmäistä jatko-ottelua ajatellen, sillä siihen vastus tulee C-Lohkosta, ja jokainen haluaa välttää kivikovan Kreikan kohtaamisen viimeiseen saakka.

Puola sopii pelillisesti Suomelle ihan kelvollisesti ja Suomi haluaakin varmasti parantaa roimasti avausottelustaan. Edes pieni parannus tarkoittaisi hyvin todennäköisesti Suomen voittoa heikommasta Puolasta, jonka takia Suomi kelpaa tasaisten kertoimien myötä pelikupongille. Vedonlyöntiyhtiöt ovat selvästi ylireagoineet Puolan voittoon Tsekistä, mutta se kelpaa meille.

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Slotimo tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!