6.9. Koripallon EM-kisat: Suomi – Tshekki | Valtavien panosten ottelu

6.9.2022 klo 18.30

Suomi ML

Panos
3/5

Tiistai on jälleen kiireinen päivä koripallon EM-kisoissa, sillä ohjelmassa on jo toistamiseen hurjat 12 ottelua. Yksi näistä matseista pelataan Suomen ja isäntäjoukkue Tshekin välillä, ja panoksena on hyvin todennäköisesti paikka 16 parhaan joukkueen jatkopeleihin. Pallo nousee ilmaan loppuunmyydyssä O2-areenassa kello 18.30.

Suomi sai tylyn oppitunnin Serbialta

Jos Suomi palasi mahtavalla tavalla takaisin voittojen tielle nöyryyttämällä Puolaa, niin Serbia pudotti Susijengin yhden välipäivän jälkeen takaisin tukevasti maanpinnalle. Loppulukemat 100-70 kertoo karua kieltä siitä, mikä on tällä hetkellä absoluuttisen Euroopan huipun ja Suomen välisen tason ero. Nikola Jokicin johdolla Serbia oli juuri niin vahva kuin etukäteen osattiin odottaa, eikä se enää muutaman minuutin pelin jälkeen antanut Suomelle mitään mahdollisuutta pelata ottelun voitosta.

Vaikka loppulukemat ja tapa, millä tappio tuli oli kieltämättä karu, ei tästä tuloksesta tule olla erityisen yllättynyt eikä siihen ole mitään syytä ylireagoida. Serbia tiedettiin ylivoimaisesti tämän lohkon kovimmaksi joukkueeksi ja nyt se on lunastanut näitä odotuksia myös Suomen kustannuksella.

Positiivisin asia oli, ettei yksikään Suomen pelaaja joutunut liian kovalle rasitukselle, vaan rotaatiota kierrätettiin aktiivisesti pelin ratkettua jo hyvissä ajoin. Korkeimmat minuutit Suomelta kellottivat Lauri Markkanen ja Mikael Jantunen, vain reilut 23 minuuttia. Myös vanhuudenvaivoista kärsinyt Petteri Koponen viiletti kentällä vain alle 15 minuuttia, joten hänkin pääsee Tshekkiä vastaan olosuhteisiin nähden tuoreena.

Uberlucky 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>Vain uudet pelaajat. Kierrätysvaatimus 4x. Minimikerroin 1,80. Minimitalletus 20€. Kierrätysaika 30 päivää.

Tshekki ilman ykköspyssyään?

D-lohkon isäntämaa Tshekki on kolmen ottelun jälkeen tasapisteissä Suomen kanssa. Ensin se kärsi tappiot Puolaa ja Serbiaa vastaan, mutta kolmannessa ottelussa se maanantaina avasi voittotilinsä kaatamalla nollakerholaisen Hollannin lukemin 88-80.

Eniten huolta Tshekin joukkueessa herättää sen suurimman tähden Tomas Satoranskyn pelikunto. Ennen kisoja pidettiin lähes varmana, että nilkkavamma estää miehen osallistumisen turnaukseen, mutta avausottelussa Puolaa vastaan hän kuitenkin oli mukana ja pelasi vajaat parikymmentä minuuttia. Nyt kuitenkin kaksi seuraavaa ottelua on taas jäänyt kokonaan väliin, joten lienee todennäköistä, ettei hän kykene myöskään Suomea vastaan pelaamaan.

Satoransky olisi ilman muuta tärkein osa Tshekin pelaamista, sillä joukkueen peli perustuu hänen pallotaituruuteen ja taitoon löytää hyvät heittäjät vaikeistakin tilanteista. Nyt ilman häntä Tshekiltä on puuttunut selvästi pelin pallollinen johtaja, eikä hyökkäykseen ole saatu kaivattua rytmiä. Hänen poissaolo olisi joukkueelle todella ikävä uutinen, sillä penkiltä ei löydy läheskään samantasoista kaveria tilalle ja näin ollen Suomen puolustus pystyisi keskittymään yhden pelaajan sijaan puhtaasti kokonaisuuteen.

Tshekki pelasi siis lopulta yllättävänkin tiukan ottelun maanantaina Hollantia vastaan, kun se voitti vain kahdeksalla pisteellä. Tämän vuoksi se joutui peluuttamaan tärkeimpiä pelaajiaan varmasti enemmän, mitä alun perin oli suunniteltu. Esimerkiksi Jan Vesely ja Tomas Kyzlink pelasivat kumpikin yli 32 minuuttia mieheen, mikä on yli 10 minuuttia enemmän kuin vaikkapa Markkanen. Tämän kaltainen seikka voi hyvin olla ratkaisevassa asemassa tiistaina, kun pelataan tiukasti ottelun voitosta.

Suomi varmistaa jatkopaikan

Kuten sanottua ottelun panokset ovat tapissaan erityisesti Suomen kannalta. Voitolla se olisi hyvin lähellä lohkon kakkossijaa, mitä pidettiin ennakkoon aivan maksimisuorituksena. Sen sijaan tappiolla olisi jääminen alkulohkoon hyvin todennäköistä, mikä vastaavasti olisi aivan jäätävä pettymys. Susijengi on aikojen saatossa osoittanut olevansa kovissa paikoissa parhaimmillaan, eikä ole mitään syytä epäillä miksei se olisi sitä tiistainakin.

Jälleen kerran Suomen riveistä löytyy ylivoimaisesti tämän otteluparin paras pelaaja, erityisesti jos Satoransky on edelleen sivussa. Yksi Suomen vahvuus on kollektiivinen puolen kentän joukkuepuolustus, mikä sopii mainiosti Tshekkiä vastaan. Se ei erityisemmin tykkää serbiamaisesti juosta kenttää kovalla vauhdilla, vaan mieluummin pitää ottelun tempon matalana ja hyökkää nimenomaan puolella kentällä.

Vaikka kyseessä on Tshekin Prahassa pelattava ottelu, on areenassa kolmasosa suomalaiskannattajia, joten erityistä kotietua yleisöstä Tshekki ei tule saamaan. Tämän lisäksi on siis oletettavaa, että Susijengin kärkimiehistö pääsee ainakin pienesti tuoreempana tähän otteluun, kuin Tshekin vastaava osasto.

Täytyy ihan rehellisesti olla hieman yllättynyt, että kertoimien valossa Suomi on otteluun altavastaajan asemassa. Vedonlyöntiyhtiöillä on todennäköisesti jonkinlainen näkemys, jossa ne ovat ylireagoineet Suomen murskatappioon Serbiaa vastaan. Tätä näkemystä emme osta, vaan painamme mieluusti nykyisillä kertoimilla vedot Suomelle.

BET365 Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisveto (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

PARHAAT KERTOIMET JA KORKEIMMAT PANOSRAJAT VALIOLIIGAAN!

Pinnacle tarjoaa maailman parhaat kertoimet ja korkeimmat panosrajat moneen eri lajiin ja sarjaan!