1.9. Koripallon EM-kisat: Slovenia – Liettua | Kuolemanlohko käyntiin huippumatsilla!

1.9.2022 klo 18.15

Slovenia -4,5

Panos
2/5

Odotus palkitaan vihdoin, kun pitkän tauon jälkeen koripallon arvokisat pyörähtävät jälleen käyntiin. Kisoja isännöi yhteensä neljä maata, mutta tässä vihjeessä käsitellään Saksan Kölnissä pelattavan Lohko-B:n ottelua Slovenian ja Liettuan välillä. Pallo nousee Kölnin areenassa ilmaan torstaina klo 18.15.

Slovenialla alla luokaton esitys

NBA:n supertähti Luka Doncicin johdolla hallitseva Euroopan mestari Slovenia on jälleen yksi kisojen monista mestarisuosikeista. Huikean olympiavuoden jälkeen Slovenialla on ollut hieman tukkoisempi jakso, vaikkakin tuloksellisesti joukkue on marssinutkin lähes voitosta voittoon. MM-karsintojen alkuvaiheessa helmikuussa se kärsi mahdollisesti jopa kriittiset tappiot Suomea vastaan peräkkäisissä otteluissa. Näiden tappioiden jälkeen joukkue kuitenkin ryhdistäytyi ja voitti kesän aikana kymmenen ottelua putkeen, joista tosin osa oli merkityksettömiä harjoitusotteluita.

Voittoputki jatkui aina lähes EM-kisojen alkuun saakka, mutta viimeisimmässä MM-karsintaottelussa se kärsi todella tylyn tappion Saksan vieraana lukemin 90-71. Saksa ansaitsee voitosta krediitit tiettyyn pisteeseen saakka, mutta enemmän tuo ottelu Slovenian heikkoutta ja haluttomuutta. Erityisesti kritiikkiä ansaitsee Doncic, jonka henkilökohtainen esitys ensimmäisen neljänneksen jälkeen oli umpisurkea, vaikkakaan multa joukkueelta ei liiemmin satanut tulitukea.

Huonosta kenraalista huolimatta moni luottaa Slovenian joukkueeseen ja ihan syystä. Sillä on todella laaja, ehkäpä jopa koko kisojen laajin pelaajamateriaali jolta löytyy ehdotonta laatua myös aloitusviisikon ulkopuolelta useiden pelaajien voimin. Se, että veljespari Goran– ja Zoran Dragic tulee luultavasti otteluun vaihtopenkiltä kertoo joukkueen tasosta paljon. Aloitusviisikostakin löytyy ihan ”kelpo” pelimiehiä, sillä korisukkaa tulevat todennäköisesti tässäkin ottelussa reilusti heiluttamaan sellaiset nimet kuin Doncic ja Vlatko Cancar.

Uberlucky 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>Vain uudet pelaajat. Kierrätysvaatimus 4x. Minimikerroin 1,80. Minimitalletus 20€. Kierrätysaika 30 päivää.

Liettua liikaa kahden supertähden varassa

Haastajan asemassa tähän otteluun astelee aina kivikova palloilumaa Liettua, joka saapuu näihin EM-kisoihin komeassa yhdeksän ottelun voittoletkussa. Kuten Sloveniallakin niin myös Liettualla iso osa näistä tämän kesän otteluista oli harkkamatseja, joiden lopputuloksista ei kannata vetää suuria johtopäätöksiä.

Kaksi viimeisintä ottelua oli MM-karsintaa ennakkoon selvästi heikompia Unkaria ja Montenegroa vastaan ja näistä Liettua odotetusti nappasi kaksi voittoa. Kuitenkin erityisesti Unkari-ottelu oli pitkään Liettualle haastava ja voittaja ratkaistiin vasta viimeisten minuuttien aikana. Myös vajaalla miehityksellä pelannut Montenegro piinasi yllättävän pitkään Liettuan ryhmää.

Liettualta löytyy kaksi ehdotonta tähtipelaajaa isoilta pelipaikoilta, kun maajoukkuepaidan pukee päälleen näihin kisoihin NBA-jättiläiset Domantas Sabonis, 211 cm ja Jonas Valanciunas, 213 cm. Näiden herrojen myötä Liettua on vahvoilla montaa joukkuetta vastaan, mutta tässä äärimmäisen kovassa lohkossa se ei välttämättä riitä. Muu rosteri on valitettavan heikko edellä mainitun kaksikon takana.

Pelillisesti Liettua haluaa ehdottomasti pelata hidasta ja staattista peliä. Hyökkäyksessä se tulee pelaamaan toistuvasti palloa lähelle korirengasta erityisesti Valanciunakselle, joka on 1-2 metristä yksi maailman parhaista viimeistelijöistä. Sabonis vastaavasti tuo Liettuan peliin kaivattua heittovoimaa, mutta myös hän on korinläheisyydessä laatupelaaja.

Isoja ongelmia Slovenia aiheuttaa Liettualle jos tai kun se kykenee pakottamaan Liettuan vaihtotilanteisiin pallonskriineissä. Valanciunas tulee olemaan poikkeuksetta hitaana isona helisemässä Doncicia ja Dragicia vastaan yksi vastaan yksi tilanteissa. Nämä ovat ihanteellisia tilanteita Slovenialle joka heittovoimaisena ryhmänä pystyy antamaan pallon Doncicin käsiin isoja liettualaisia vastaan muiden levittäessä kenttää.

Slovenia rullaa rutiinivoittoon

Slovenialla on niin laaja ja laadukas ryhmä, ettei Liettua pysty sen tarjoamaan haasteeseen koko ottelun mitassa vastaamaan. Slovenia tyytynee Doncicin ollessa kentällä Liettuan asettamaan matalatempoiseen peliin, mutta silloin Doncic rankaisee edellämainituissa vaihtotilanteissa armotta. Kun Slovenian kirkkain tähti on vaihtopenkillä, lisää joukkue varmasti peliin vauhtia ja pyrkii juoksemaan Liettualta jalat alta ja todennäköisesti myös onnistuu tässä.

Slovenia lähtee otteluun ansaitusti ennakkosuosikkina, mutta mielestämme tasoituslinja on asetettu turhan pieneksi. Siispä Slovenian voitto -4,5 pisteen tasoituksella toimii mainiosti pelivalintana.

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Slotimo tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!