13.9. Koripallon EM-kisat: Espanja – Suomi | Saako Susijengin huikea tarina jatkoa?

13.9.2022 klo 18.15

Suomi yli 77,5 pistettä

Panos
2/5

Parhaillaan käynnissä oleva, ja jo puolivälierävaiheeseen edennyt koripallon EM-turnaus ei varmasti ole jättänyt ketään kylmäksi. Huikeita otteluita ja yllättäviä tuloksia on nähty jo reilusti ja mikä parasta, ohjelmassa on vielä kahdeksan matsia jäljellä. Yksi näistä on Suomen historiallinen puolivälieräottelu, jossa se lähtee haastamaan kivikovaa korismaata Espanjaa. Ottelu pelataan Berliinissä tiistai-iltana kello 18.15.

Espanja täpärästi jatkoon

Oman alkulohkonsa saldolla 4-1 voittanut Espanja astelee tähän otteluun selvänä ennakkosuosikkina, vaikka sen putoaminen Liettualle neljännesvälierissä olikin hiuskarvan varassa. Pitkään ottelua hallinnut ja käytännössä koko toisen puoliajan johtoa pitänyt Liettua suli täysin viimeisen neljänneksen aikana, mutta onnistui lopulta pakottamaan pelin jatkoajalle. Jatkoajalla Espanja jatkoi siitä mihin varsinaisella peliajalla jäi, eikä se juurikaan tarjonnut Liettualle mahdollisuuksia, vaan marssi jatkoon loppulukemin 102-94.

Espanja oli 2010-luvulla Euroopan menestynein korismaa, mutta nyt se on eräänlaisessa murrosvaiheessa, kun esimerkiksi Gasolin veljekset ja Ricky Rubio eivät ole joukkueen vahvuudessa. Joukkueen vahvuudesta löytyy toki edelleen NBA-tason osaamista, kun tuoreemman sukupolven veljespari Willy Hernangomez-Juancho Hernangomez vahvistavat Espanjan ryhmää. Mitään supertähtiä Espanjalta ei kuitenkaan löydy, ja ehkä juuri siksi se ei kuulu tällä hetkellä aivan suurimpien mestarisuosikkien joukkoon.

Vaikka Espanjalta ei löydy kirkkainta tähtiloistoa, pelaa se todella hienosti yhtenäisenä joukkueena. Hyökkäyksessä se ei juurikaan sooloilee, vaan palloa ja miehiä maltetaan liikuttaa todella fiksusti jenkkitakamies Lorenzo Brownin johdolla. Juuri Brownin pallonskriinipelaaminen yhdessä W. Hernangomezin kanssa on Espanjan suurin hyökkäyspään ase, jota Suomen tulee pystyä horjuttamaan.

Puolustus sen sijaan on nykyisellä Espanjan joukkueella pieni kysymysmerkki. He vaihtavat aggressiivisesti eri puolustustapoja otteluiden sisällä, mikä ei välttämättä ole kovin fiksua, koska se monesti tappaa omankin joukkueen rytmiä, jolloin yksittäisten pelaajien nukahduksia sattuu herkästi.

Uberlucky 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>Vain uudet pelaajat. Kierrätysvaatimus 4x. Minimikerroin 1,80. Minimitalletus 20€. Kierrätysaika 30 päivää.

Susijengi kaatoi Kroatian Markkasen johdolla

Suomen Susijengi teki komean tempun, kun se Espanjan tavoin altavastaajana kellisti omassa neljännesvälierässään Kroatian loppulukemien ollessa 94-86. Ottelun suurin tähti oli vähemmän yllättäen Lauri Markkanen, joka pussitti uskomattomat 43 pistettä, raapi yhdeksän levypalloa, eikä menettänyt palloa kertaakaan. Voidaan helposti puhua ottelun panos huomioon ottaen kovimmasta henkilökohtaisesta suorituksesta koskaan suomalaisessa joukkueurheiluhistoriassa.

Yksin Markkanen ei kuitenkaan ottelua hoitanut, vaan myös muilta suomalaisilta vaadittiin kovan tason suorituksia. Pisteiden valossa eniten tulitukea antoi Sasu Salin, joka upotti useita elintärkeitä kolmosia kovissa paikoissa. Myös todella kovia koreja tehnyt ja lopussa Kroatian puolustuksessa lukottanut Henri Kantonen ansaitsee ottelusta vähintäänkin sisupuukon.

Suomi oli suurimman osan ottelusta hienoisesti niskan päällä, mutta yksi musta hetki sille sattui ensimmäisen neljänneksen loppupuolella, kun Kroatia nykäisi 11-2 pisteputken. Tämä johtui Suomen päävalmentaja Lassi Tuovin riskipelistä, missä hän otti Markkasen, Salinin ja Edon Maxhunin samanaikaisesti vaihtoon, jotta heidän yhteiset peliminuutit voitaisiin myöhemmin ottelussa maksimoida. Tuo riski ei onneksi kostautunut, mutta luultavasti tätä ei tulla Espanjaa vastaan enää näkemään, vaikka toimiessaan se toisaalta antaisikin Suomelle lisämahdollisuuksia.

Luotetaan Suomen korintekokykyyn

Ennakkoon Espanja lähtee selkeähkönä, noin 6-7 pisteen ennakkosuosikkina tähän otteluun. Kertoimet ja tasoituslinjat ovat aika hyvin kohdallaan, mutta niin sanottua valueta löytyy Suomen pistemäärästä. Susijengi on osoittanut tässä turnauksessa kykenevänsä skoraamaan Serbia-ottelua lukuun ottamatta isoja pisteitä vastustajan nuottaan, sillä näissä matseissa Suomen pistemäärät ovat olleet 87-98 välisessä haarukassa.

Lisäksi koko Susijengi muutamaa penkiltä tulevaa pelaajaa lukuun ottamatta pelaa tällä hetkellä järjettömän kovalla itseluottamuksella. Vastuu pisteiden tekemisestä ei siis ole yksin Markkasen harteilla, vaikka häneltä vaaditaankin kovia tehoja. Hänen pelaamisensakin varmasti on sopivan rentoa tiedostaessaan, että myös muilta ukoilta löytyy ratkaisuvalmiutta.

Kokonaisuutena Espanja ei ole todellakaan pahin mahdollinen vastustaja juuri Suomelle, kuten Serbia oli tai vaikkapa Espanjan pudottama Liettua olisi ollut. Espanja on joka tapauksessa kova haaste, mutta jo alkulohkossa Belgia osoitti sen haavoittuvuuden nappaamalla yllätysvoiton.

Kisojen päätyttyä varmasti tähdistöviisikosta löytyvä Markkanen on luultavasti merkattu useammalla huutomerkillä espanjalaisten scoutissa, joka kelpaa vaikkapa kolmospyssy Salinille mainiosti. Yksin kukaan ei Espanjaltakaan Markkasta pysäytä, vaan apuja täytyy lähettää muualta, jolloin Suomi tulee saamaan riittävästi laadukkaita heittopaikkoja. Suomi myös on tarpeeksi laadukas hyökkäyspään joukkue rankaisemaan Espanjaa, jos se edelleen pelaa sataa eri puolustusmuotoa ottelun sisällä.

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Tusk Casino tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!