14.5. Jääkiekon MM-kisat: Latvia – Suomi | Latvia pyrkii puolustamaan Suomen pois maalipaikoilta

14.5.2022 klo 20:20

Suomi & ottelussa alle 5 maalia

Panos
2/5

Suomi pelaa heti perjantain perään MM-kotiturnauksessa lauantaina. Vastaan asettuu tuttu vastustaja Latvia, ottelu alkaa klo 20.20 alkaen.

Haluatko katsoa MM-kisojen otteluita suorana netissä?

Latvia avasi tappiolla

Latvian MM-kisat alkoivat 1-4-tappiolla USA:ta vastaan. Ottelu oli reilun 20 minuutin jälkeen USA:lle 4-0, joten lopun ottelun ajan Latvia pysyi USA:n kyydissä ja kolmannessa erässä pystyi kertaalleen maalintekoon. Latvia on tuttu näky MM-kisoissa, mutta joukkue ei ole suuremmin menestystä saavuttanut, vaikka potentiaalia yllättäjäksi sillä on oikeastaan aina. Latvia on selviytynyt MM-kisojen pudotuspeleihin vuosina 2004, 2009 ja 2018, joten useimmiten joukkueen matka on päättynyt alkusarjaan.

Latvia on pelannut myös olympiakisoissa, ja viimeksi keväällä 2022 Pekingissä joukkue oli Suomen kanssa samassa alkulohkossa. Joukkue hävisi kaikki ottelunsa turnauksessa, kun alkusarjassa Suomi, Ruotsi ja Slovakia olivat vahvempia, ja pudotuspelien avauskierroksella turnaus päättyi tappiossa Tanskaa vastaan. Valmistavissa otteluissa Latvian maajoukkueen taso näkyi hyvin, sillä joukkue voitti Kazakstanin selvästi kahteen otteeseen, mutta taipui Sveitsille myös kahdesti. Ranskan Latvia voitti kertaalleen ja hävisi kerran.

FASTBET 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015

Leijonat nollasi Norjan

Suomi aloitti kotikisat voitokkaasti, kun Norja kaatui vakuuttavasti 5-0. Jännitys näkyi ensimmäisessä erässä Suomenkin pelaajien otteissa, mutta pelin edetessä tasoero nousi isommaksi ja isommaksi Suomen hyväksi ja Norja oli ottelun sisällä pitkiä aikoja omassa päässä kun Suomi piti kiekkoa ja pyöritti peliä näyttävästi. Nollapeli Jussi Olkinuoran pitämänä ja selkeä avausvoitto sekä viisi eri maalintekijää olivat Suomen kannalta juuri se mitä tarvittiin positiiviseen turnauksen aloitukseen.

Joel Armia osoitti olevansa heti ensimmäisessä ottelussa todellakin NHL-vahvistus. Armia napautti tehot 1+1 ja oli läpi ottelun energinen ja työteliäs, NHL:n puolella enemmänkin alivoimaspesialistiksi erikoistunut Armia näyttää saavan Jukka Jalosen Leijonissa myös ylivoimavastuuta. Muuten Suomen joukkueessa olivat tutut nimet esillä, kun Toni Rajala napautti itsensä pistepörssin kärkeen tehoilla 1+2, ja onnistujia olivat mm. Pesonen ja Björninen. Mikael Granlund ei pelannut vielä Norjaa vastaan, mutta voi hyvinkin olla että Latviaa vastaan viimeisin NHL-vahvistus on jo kaukalossa.

Suomi ollut pitkälti niskan päällä

Latvia ja Suomi ovat kohdanneet monesti, viimeksi kevään olympialaisissa. Olympialaisissa Suomi oli parempi 3-1-lukemin, mutta kevään 2021 MM-kisoissa Latvia yllätti Suomen 3-2-voitolla. Muuten historia on selkeästi sinivalkoinen, eikä Latvia ole usein pystynyt Suomea yllättämään. Joukkueet ovat usein pelanneet hieman normaalia vähämaalisempia otteluita, sillä Latvia on parhaimmillaan todella inhottava vastustaja, joka sumputtaa keskialuetta ja pyrkii vaan puolustamaan vastustajat pois maalisektorilta. Suomi lähtee Latviaa vastaan selkeänä suosikkina, mutta Latvia on varmasti oppinut USA-ottelusta, että kamppailu alkaa heti kun kiekko ensimmäisen kerran tippuu jäähän. Latvia voi pystyä pitämään lukemat siedettävinä.

BET365 Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisveto (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

PARHAAT KERTOIMET JA KORKEIMMAT PANOSRAJAT VALIOLIIGAAN!

Pinnacle tarjoaa maailman parhaat kertoimet ja korkeimmat panosrajat moneen eri lajiin ja sarjaan!