5.7. ATP Wimbledon: Novak Djokovic – Jannik Sinner | Serbitähden mestaruusjuna puksuttaa eteenpäin

5.7.2022 klo 15:30

Djokovic -7.0 peliä

Panos
2/5

Miesten Wimbledonin puolivälierät käynnistyvät tiistaina mielenkiintoisella kohtaamisella, kun 20-vuotias Jannik Sinner lähtee haastamaan turnauksen ykkössuosikkia Novak Djokovicia.

Riittävätkö nuoren italialaisen eväät, vai jatkaako 35-vuotias serbitähti matkaansa kohti neljättä perättäistä mestaruutta?

Djokovic on dominoinut

Novak Djokovicin kauden ensimmäinen puolikas oli todella haasteellinen, mutta Wimbledonissa serbitähden peli on kulkenut jälleen todella hienosti. Vaikka Djokovic jätti kaikki vuoden kolmatta Grand Slamia edeltäneet esiturnaukset väliin, on hänen pelaaminen näyttänyt viime kierroksilla siltä, mitä kuusinkertaiselta Wimbledon-mestarilta sopii odottaa.

Toistaiseksi ainoat heikot hetket Djokolta nähtiin avauskierroksella korealaista Soon-woo Kwonia vastaan, mutta tämän jälkeen jokaisessa ottelussa on menty serbipelaajan tahtipuikon mukaan.

Toisella ja kolmannella kierroksella Djokovic laittoi niin Thanasi Kokkinakiksen kuin maanmiehensä Miomir Kecmanovicin pakettiin suoraan kolmessa erässä, eikä Hertogenboschin ATP 250-turnauksen voittoa kesäkuussa juhlineesta Tim van Rijthovenistakaan ollut juuri enempää vastusta.

Vaikka hollantilaispelaaja toisen erän nimiinsä nappasikin, oli Djokovic myös kyseisessä erässä hyvin vahva. Serbitähti ei vain onnistunut käyttämään yhtäkään viidestä murtopallostaan, ja kun van Rijthoven käytti ainoansa, venyi ottelun ratkaisu neljänteen erään.

Kaiken kaikkiaan Djokovic on pelannut turnauksen edetessä tasaisen laadukkaasti, eikä serbitähden kaataminen tule olemaan helppoa kenellekään. Sekä ykkös- että kakkossyöttö on toiminut hyvin, palautuspelaaminen on ollut totutun laadukasta, eikä ongelmakohtia ole noussut esiin käytännössä millään osa-alueella.

MR GREEN 100€ ilmaisveto ilman kierrätysvaatimustaLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Mr Green on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006

Sinner voittoon nuorten kohtaamisessa

Jannik Sinner ei ollut ennen tätä vuotta edennyt koskaan urallaan Wimbledonissa ensimmäistä kierrosta pidemmälle, mutta nyt 20-vuotias italialaispelaaja on edennyt kertaheitolla jo toiselle turnausviikolle asti.

Wimbledonia edeltävät kuukaudet olivat Sinneriltä melkoista vuoristorataa, sillä sekavien otteiden lisäksi nuori italialainen on kärsinyt eritasoisista loukkaantumisista, jollaiseen Sinnerin tie myös Ranskan avoimissa tyssäsi.

Tämän johdosta italiaanon yllä leijui kysymysmerkkejä myös ennen Wimbledonia, sillä Ranskan avointen jälkeen Sinner pelasi vain yhden nurmiottelun, jossa hän hävisi Tommy Paulille.

Heikosta pelituntumasta huolimatta Sinner on pelannut turnauksessa erinomaista tennistä. Syöttöpeli on toiminut pääsääntöisesti laadukkaasti ja italialainen on pystynyt hallitsemaan palloralleja vahvoilla groundstrokeilla takarajalta, kuten viime kierroksella Carlos Alcarazia vastaan nähtiin.

Alcaraz ei onnistunut murtamaan Sinnerin syöttöä ottelussa kertaakaan, mutta pientä huolta italialaisen syöttöpelaaminen tästä huolimatta aiheutti. Sinnerin ykkössyöttö upposi ottelussa ruutuun vain 57 prosenttisesti, ja ainoastaan ensimmäisessä erässä ykkössyöttö napsahti kenttään yli 63%:n teholla.

Tällaiseen ei ole varaa maailman parhaimpana palauttajana tunnettua Djokovicia vastaan, joka on voittanut Kwon-ottelua lukuun ottamatta jokaisessa pelaamassaan matsissa vähintään 45% palautuspisteistä.

Djokovic matkalla mestaruuteen

Vaikka Sinner pelasi räjähdysmäisen ottelun Alcarazia vastaan, on Djokovic aivan eri tason nurmipelaaja espanjalaiseen verrattuna. Serbitähti on pelannut kokonaisvaltaisesti todella korkealaatuista tennistä, ja hän on mestari iskemään vastustajien heikkoon kohtiin kiinni, joita myös Sinneriltä löytyy.

Sinnerin kämmen on yksi Tourin kovimmista, mutta puolustuskannalle joutuessaan nuorukainen on kämmenpuolella erittäin virhealtis pelaaja. Rystypuolella Sinner on selvästi varmempi, mutta hän ei pysty lyömään voittolyöntejä linjaa pitkin, joka on iso miinus maailman kärkipelaajia vastaan. Djokovicin tasoinen pelaaja pystyy jättämään linjan käytännössä täysin vapaaksi ja rakentamaan pisteet haluamallaan tavalla, sillä muutamaa pistettä enempää Sinner ei linjaa pitkin lyömällä ota.

Voimaa Sinneriltä toki siis löytyy ja useimmat pelaajat hän kykenee käytännössä pommittamaan pois kentältä. Lyöntivalikoiman kapeus on kuitenkin melkoinen, ja se voi osoittautua kompastuskiveksi Djokovicia vastaan, jonka läpi edes Sinner ei pysty lyömään.

Mikäli Djokovicin peli kulkee viime kierrosten tapaan ja hän kykenee syöttämään tasaisen varmasti, on ottelu ohi viimeistään neljässä erässä. Pelivalinnaksi nostetaan kohde ”Djokovic -7.0 peliä”, jolle tarjotaan hyvää kerrointa.

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Tusk Casino tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!