5.9. ATP US Open: Frances Tiafoe – Rafael Nadal | Onko Nadal jälleen liian kova Tiafoelle?

5.9.2022 klo 20:30

Nadal -6.0 peliä

Panos
1/5

US Openin neljännellä kierroksella päästään maanantai-iltana seuraamaan mielenkiintoista kohtaamista, kun espanjalainen Rafael Nadal saa vastaan yhdysvaltalaisen Frances Tiafoen.

Pystyykö Tiafoe nappaamaan uransa ensimmäisen voiton Nadalista, vai onko kokenut espanjalainen jälleen liian kova pala purtavaksi?

Nadal on pelannut hyvin

Vuoden kaksi ensimmäistä Grand Slamia voittanut Rafael Nadal jahtaa uransa viidettä US Openin voittoa. Ensimmäiset kolme kierrosta sujuivat kokeneelta espanjalaiselta ilman suurempia ongelmia, joskin erätappiot kahdessa ensimmäisessä ottelussa olivat hieman yllättäviä.

Viime kierroksella Richard Gasquetia vastaan Nadal ei kuitenkaan erätappiota kokenut, kun espanjalaisässä paketoi kokeneen ranskalaispelaajan suoraan kolmessa erässä. Uransa aikana peräti 18 kertaa Gasquetin kaatanut Nadal oli ottelussa täysin ylivoimanen, eikä hän päästänyt Gasquetia peliin mukaan oikeastaan missään vaiheessa. Toki täytyy huomoida, ettei Gasquet kuulu enää maailman kärkipelaajien joukkoon, mutta tästä huolimatta Nadalin laadukas tekeminen oli huomion arvoista.

Vaikka Nadalin fysiikkaa on pidetty läpi kauden suurena kysymysmerkkinä, on espanjalainen taikonut itsensä aina kovan paikan tullen kuntoon. Kuluvan turnauksen aikana legendaarisen espanjalaisen pelikunnossa ei ole näkynyt ongelmia, jos mukaan ei lasketa Nadalin omaa töhöilyä, kun hän huitaisi omalla mailalla itseltään nenän auki.

Myös pelillisesti ongelmilta on vältytty, sillä Nadalin baseline-pelaaminen on ollut totutun vahvaa, ja hän on kyennyt hallitsemaan jokaisessa pelaamassaan ottelussa palloralleja likipitäen täydellisesti. Syöttöpelin osalta Nadalin pitäisi pystyä nostamaan ykkössyötön osumaprosenttia hieman, sillä ykköset eivät ole paukkuneet kenttään aivan parhaalla tavalla.

Uberlucky 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>Vain uudet pelaajat. Kierrätysvaatimus 4x. Minimikerroin 1,80. Minimitalletus 20€. Kierrätysaika 30 päivää.

Tiafoe ei ole hävinnyt erääkään

Frances Tiafoen osalta ensimmäinen turnausviikko sujui tulosten valossa virheettömästi, sillä jenkki ei hävinnyt kolmessa pelaamassaan ottelussa erääkään. Toki vastustajatkaan eivät ole olleet mitään kaikista kovimpia, sillä Tiafoe oli valtava ennakkosuosikki niin Marcos Gironia, Jason Kubleria kuin Diego Schwartzmania vastaan.

Pelillisesti Tiafoe ei kuitenkaan ole ollut niin kova kuin 3-0 -voitot antavat ymmärtää, ja erityisesti viime kierroksella Schwartzmania vastaan kotiyleisön suosikki oli ajoittain todella suurissa vaikeuksissa. Jenkkipelaajan syöttö takkusi läpi ottelun, sillä ykkössyöttö napsui kenttään vain 48 prosenttisesti. Ja nekin ykköset jotka kenttään napsuivat, voitti Tiafoe vain 64 prosenttisesti (34/53).

Mainio palautuspelaaminen oli kuitenkin Tiafoen tuki ja turva, joskin aivan liikaa viime ottelun tilastoja ei ole syytä arvostaa, sillä pienikokoinen Schwartzman ei ole kummoinen syöttäjä.
video
Kuten jenkkipelaajat perinteisesti tuppaavat olemaan, on myös Tiafoe aggressiivinen pelaaja, jonka pelityyli nojaa vahvaan syöttöön ja räjähdysmäiseen kämmeneen. Ykkössyötöt Tiafoe lyö järjestään yli 205 km/h vauhdilla, eivätkä hieman epäortodoksimaiset ja voimakkaan yläkierteiset kämmenet jää tuosta lukemasta kauas taakse.

Tiafoen ehdoton heikkous on hänen tekemät lyöntivalinnat, eikä hän ehkä ole se kaikista taktisesti viisain pelaaja Tourilla. Selvänä heikkoutena voidaan pitää myös Tiafoen rystypuolta, jolla hän ei kykene lyömään kovinkaan aggressiivisesti, vaan jota hän joutuu käyttämään lähinnä ”pallorallilyöntinä”.

Nadal oikeutettu suosikki

Nadal lähtee maanantai-illan otteluun valtavana ennakkosuosikkina, eikä syyttä. Kokenut espanjalainen pelasi viime viikolla erittäin laadukasta tennistä, vaikka hän muutaman erätappion kokikin. Tiafoe ei ollut pelillisesti yhtä vakuuttava, eikä jenkki ole tilastojenkaan valossa pelannut kovinkaan korkealaatuista tennistä, vaikka hänellä kolme 3-0 -voittoa taskussa onkin.

Tiafoe ei myöskään ole parhaimmillaan hyviä puolustuspelaajia vastaan, joihin Nadal jenkkipelaajan harmiksi lukeutuu. Monesti on nähty, että jos Tiafoe ei kykene lyömään vastustajastaan niin sanotusti ”läpi”, loppuvat häneltä nopeasti työkalut kesken.

Kaiken kaikkiaan Nadal on käytännössä jokaisella osa-alueella Tiafoeta vähintään muutaman napsun parempi pelaaja. On vaikea nähdä, miten Tiafoe pystyisi nappaamaan Nadalilta enempää kuin yhden erän, sillä Nadal on Tiafoeta paitsi monipuolisempi, että ennen kaikkea järkevämpi ja tasaisempi pelaaja.

BET365 50€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD 100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL 100€ ilmaisvetoLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti uudelta vedonlyöntisivustolta

Tusk Casino tarjoaa meidän lukijoille 100% talletusbonuksen 100€ asti vedonlyöntiin!